Hlavní obsah

ČT miliónový fotbal ze San Marina vysílat nebude

PRAHA

Příznivci fotbalu o poslední letošní zápas národního týmu nakonec asi přijdou. Ještě dnes dopoledne se zdálo téměř jisté, že přenos středečního utkání v San Marinu (19. listopadu od 20.30) odvysílá Česká televize. Utkání již dokonce figurovalo v programu ČT2. Polední jednání však vývoj zvrátilo - přenos je příliš drahý, ČT reprezentaci vysílat nebude!

Článek

Jenom na jeden den se hustá podzimní mlha halící osud televizního přenosu středečního zápasu fotbalové kvalifikace mistrovství světa 2010 mezi San Marinem a Českou republikou rozplynula. "Přímý přenos odvysíláme," uklidnil fanoušky ve čtvrtek Otakar Černý, šéf sportu České televize. "Z přenosu nebude nic. Je neúměrně drahý," zchladil je v pátek po obědě.

Ještě dopoledne přitom všechno vypadalo nadějně. „S přenosem počítáme, je zařazen na ČT2,“ potvrdil Sport.cz Vladimír Drbohlav, koordinátor zahraničních přenosů ČT. Během dopoledne se ovšem dolaďovaly podmínky s vlastníkem vysílacích práv, kterým je švýcarská agentura Infront Sport. A na těchto jednáních přenos ztroskotal.

"Padlo to. Definitivně. Ze San Marina vysílat nebudeme, protože 1 250 000 korun za fotbal ze San Marina nedáme. Místopředseda fotbalového svazu Vacek si věřil, že při dnešním jednání srazí cenu na rozumnou mez. To se však nepovedlo, vlastník práv nechce slevit ani korunu," konstatoval rozčarovaný Černý. "Vacek sice dál jedná, požadovaná cena ovšem rozhodně neodpovídá hodnotě přenosu," doplnil Drbohlav.

Fanoušci jsou tedy dál v nejistotě. Ze hry je Nova, vysílající domácí zápasy, i Prima, která se sice o podmínky včas zajímala, ale také ji přemrštěná cena odradila. Nadějí tak zůstává už jen Nova Sport. Její šéf Marek Kindernay naznačil, že pokud utkání nebude na ČT, zkusí jeho televize o přenosu jednat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.