Hlavní obsah

Ne kouč Houllier, ale Grant se nyní zajímá o českou fotbalovou reprezentaci

PRAHA

Neuběhl ani rok, co se ve spojitosti s českou fotbalovou reprezentací skloňovalo jméno Gerarda Houlliera jako nástupce Karla Brücknera, a máme tu zase další senzaci. Po odvolaném kouči Petru Radovi by se na Strahově do křesla pro trenéra národního týmu rád usadil Avram Grant. Ten ještě loni vedl londýnskou Chelsea.

Článek

Český fotbalový národní tým se v posledních týdnech dostal na samé dno. Nemá trenéra a realizační tým, šesti flamendrům z večírku po prohraném kvalifikačním zápase se Slovenskem se před další nominací dveře reprezentace zavřely, a její dosavadní kapitán Tomáš Ujfaluši utekl z boje, když se nechal slyšet, že Česko už reprezentovat nechce.

Grant už Čecha vedl v Chelsea

Nyní českými médii prostupuje zpráva jako blesk z čistého nebe. Izraelský kouč Avram Grant se prostřednictvím svého agenta Zahavi Pinkase uchází o post hlavního trenéra Čecha a spol. Právě toho v sezóně 2007/08 bývalý kouč reprezentace Izraele vedl v londýnské Chelsea.

Místo hlavního trenéra je po odvolaném Petru Radovi volné a nejvíce se v souvislosti s jeho nástupcem skloňují jména jako Karel Jarolím, František Straka nebo Ivan Hašek. Nyní k nim podle informací deníku E15 však do party přibyl adept, který opět rozvířil vody okolo českého národního týmu.

Výkonný výbor rozhodne 

Podobně jako v červnu loňského roku, kdy údajně na svaz přišel fax se zájmem slavného francouzského stratéga Houlliera o trénování českého výběru. Tehdy si ovšem ze svazových funkcionářů jen nějaký vtipálek vystřelil a za vzniklou ostudu se musel omlouvat předseda Českomoravského fotbalového svazu Pavel Mokrý, po jehož vyjádření se tehdy dostala senzace na světlo světa.

Generalita fotbalového svazu se budoucností trenéra reprezentace bude zabývat již příští týden 28. dubna na zasedání výkonného výboru. Už dříve se jednotliví členové nechali slyšet, že je třeba brát v potaz červnovou valnou hromadu, na které se bude volit nové vedení svazu a to by si podle některých mělo zvolit nového kouče, jenž by nebyl zatížen mandátem starého vedení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.