Hlavní obsah

Špionáž pracovala, takže Hašek má o sestavě Poláků z 80 procent jasno

PRAHA

Už je moudřejší. Informace posbíral, kdokoli má s polským fotbalem nějaké zkušenosti se mu snažil pomoci. Radou, informací, sebemenším poznatkem, jímž by v prvním ze dvou klíčových kvalifikačních duelů o Afriku mohl trenérovi české fotbalové Ivanu Haškovi pomoci. „I proto z osmdesáti procent víme, v jaké sestavě a rozestavení v sobotu večer soupeř nastoupí,“ přiznal kouč národního týmu, že špionáž pracovala během uplynulého týdne usilovně.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva poradce Karel Brückner, trenér Ivan Hašek a asistent Michal Bílek při tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Do špionáže se zapojili všichni... Při rešerších polského tisku i televize, na pomoc byli povoláni ti, kteří v polském fotbale pracovali a mají s ním alespoň nějaké zkušenosti. „Informace jsme dali dohromady a na sobotním předzápasovém mítinku je hráčům sdělím,“ potvrdil Ivan Hašek, že jeho zvědi pracovali usilovně.

Poláci jen se dvěma změnami

On také, to se ví. „Proto si troufnu tvrdit, že v polské sestavě dojde ke změnám jen na dvou místech. Jsme na tom tudíž přibližně stejně, protože ve srovnání  s posledním kvalifikačním zápasem proti San Marinu ani my nemůžeme postavit stejné mužstvo, neboť zraněný Kadlec chybí,“ nepředpokládá Ivan Hašek, že by jeho kolega na lavičce polské družiny Majewski se složením svého týmu zase až tak zásadně zahýbal.

Jediná česká jistota - Čech

Ani kouč české reprezentace ovšem rošády v sestavě nechystá, i když by před večerním tréninkem za nic na světě neprozradil, jakou jedenáctku proti Polákům pošle. Existuje vlastně jediná jistota - brankář Petr Čech, kterého Ivan Hašek jako kapitána přivedl i na poslední tiskovou konferenci před zápasem.

„Představu o sestavě pochopitelně mám, ale záležet bude na zdravotním stavu hráčů po posledním tréninku. Momentálně jsou všichni v pořádku, Rosického nevyjímaje,“ pravil lakonicky.

Hašek: Výsledek u Dunaje stejně neovlivníme

Pochopitelně že i trenér Hašek si před sobotním duelem proti Polákům na pražské Letné moc dobře uvědomuje, že ani vítězství nad Majewského družinou nemusí k cestě za vidinou baráže stačit. Důležitý bude i výsledek, který přijde od Dunaje ze střetu Slováků se Slovinci. Jenže čtyřiadvacet hodin před zápasem odmítl kouč české reprezentace spekulovat, jak by se mohla situace v kvalifikační skupině dál vyvíjet.

„O tom, jak dopadne zápas na Slovensku, stejně nerozhodneme, takže se soustředíme sami na sebe. Musíme se odevzdat, musíme bojovat o přízeň našeho fanouška a získat si ho, aby zpíval hymnu, vyndal českou vlajkou a byl na národní mužstvo hrdý,“ pravil Ivan Hašek před posledním tréninkem, který jeho svěřenci absolvovali ve slávistickém chrámu v Edenu, i když ke kvalifikační bitvě s Poláky nastoupí v sobotu večer na Letné. To proto, že z dočasného domova na štiřínském zámku měli v pátečním večeru do Vršovic rychlejší a pohodlnější cestu a navíc letenský trávník šetřili na zápas, v němž půjde o další krok směrem k africkému šampionátu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.