Hlavní obsah

Suchý na sraz dokulhal, Mageru nechtějí Rumuni pustit. Bílek už se komplikacím jenom směje...

PRAHA

Trenér Michal Bílek už se všemu jenom směje. A to přesto, že komplikace před zaoceánským turné české fotbalové reprezentace neberou konce... Nejenže musel už při meditacích nad nominací oželet sedm hráčů, s nimiž napevno počítal, a poté k nim přidat i gólmana berlínské Herthy Drobného, on přijímal omluvenky i první den srazu. A kdo ví, zda jen u absence zraněného legionáře ze Spartaku Moskva Suchého zůstane.

Foto: Petr Halaburda, ČTK

Reprezentační trenér Michal Bílek (vpravo) s asistentem Luďkem Klusáčkem.

Článek

Mladý legionář Marek Suchý sice z Ruska dorazil, jenže do dejvického hotelu Praha vyloženě dopajdal. Zhmožděný kotník ho bolel tak, že už dopředu bylo jasné, že s reprezentací za moře rozhodně nepoletí. „Poslední zápas ruské ligy vynechal, ale přesto jsme věřili, že by se mohl dát dohromady. Jenže bohužel,“ krčil rameny kouč české reprezentace Michal Bílek a narychlo zařizoval, aby za mužstvem dorazil z Turecka Jan Rajnoch.

Mageru nechce Temešvár pustit

To byl ovšem teprve začátek, neboť záhy přišla alarmující zpráva z Rumunska. Temešvár se najednou zdráhal uvolnit Lukáše Mageru. „Přitom proti jeho nominaci původně žádné námitky neměl, i když věděl, že ho bude muset oželet ve dvou zápasech. Najednou si ale Rumuni všechno rozmysleli a uvolnit ho nemíní. Uvidíme, jak všechno dopadne. V pondělí večer hraje Temešvár první z utkání a my to zkusíme znovu,“ pravil se stoickou vyrovnaností trenér a pro jistotu oznámil jabloneckému Pekhartovi, aby se nachystal na roli náhradníka.

Lukáše Mageru nakonec nechtějí Rumuni do reprezentace uvolnit.foto: Právo/Petr Horník

„Není to náhlé vnuknutí, nebo snad řešení z nouze, zahrnul jsem ho do širšího kádru už při sestavování nominace na americké turné,“ vysvětloval.

Finalisté hotelem jen proběhli

Pekhart samozřejmě na reprezentačním srazu chybí, stejně jako na něm chybí i další aktéři úterního finále Ondrášovka cupu - tedy jablonecký Lafata a plzeňští fotbalisté Limberský a Daněk. Ti sice dejvickým hotelem Praha v pondělí proběhli, hned se však vrátili ke svým mužstvům, aby se nachystali na finále.

„Měl jsem představu, že poletíme do Ameriky k zápasům s Turky a domácím reprezentací USA v nejsilnějším složení, realita je však zase jiná. Alespoň si tedy v ostrých testech vyzkoušíme další hráče a uvidíme, jak se nabídnuté šance chopí,“ viděl i na komplikacích něco pozitivního Bílek.

Přenosy z Ameriky na Sport.cz

Za mořem se český tým utkání nejprve 22. května v New Jersey od 18.30 středoevropského času s Tureckem, které premiérově povede nový kouč Guus Hiddink, poté nastoupí 26. května ve dvě hodiny ráno našeho času proti Američanům chystajícím se na mistrovství světa. Oba zápasy české reprezentace budete moci sledovat premiérově v přímém přenosu na Sport.cz, navíc vám nabídneme v odpoledních hodinách i záznam duelu s Američany.

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílekfoto: ČTK/AP/Scott Heppell

„Obě mužstva nominovala ty nejlepší hráče, které mají k dispozici, takže půjde o skutečně náročný test. S Tureckem vyznávajícím technický a ofenzivně laděný fotbal, stejně jako s Američany sázejícími na důraz a fotbalovou urputnost,“ připomínal Bílek svým svěřencům hned první den srazu.

Čech se obával sopečného prachu

Přitom netajil, že se mu docela ulevilo, že gólman Petr Čech už se mezi nimi objevil, neboť z Anglie dorazil oproti plánu s předstihem.

„Hrozilo totiž, že londýnská letiště budou kvůli sopečnému prachu tři, čtyři dny uzavřená, takže bych nestihl ani sraz reprezentace a dost možná ani cestu za oceán. Proto jsme se i s rodinou vrátili do Prahy raději s předstihem,“ vysvětloval čerstvý držitel tolik ceněného anglického double, proč se najednou na srazu národního týmu objevil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.