Hlavní obsah

Pro lístky na Euro do Čedoku

PRAHA

K výrazné změně v distribuci a úhradě vstupenek na fotbalové mistrovství Evropy v roce 2004 v Portugalsku došlo v úterý. Fotbalový svaz se rozhodl rozšířit počet distribučních míst a uzavřel proto smlouvu s cestovní kanceláří Čedok, na jejíchž pobočkách bude možné objednané vstupenky zaplatit a poté i převzít.

Článek

"Vzhledem ke zvýšenému zájmu žadatelů o vstupenky na šampionát se svaz rozhodl změnit způsob úhrady a distribuce," řekl Sportu.cz tiskový mluvčí ČMFS Daniel Macho.

"Původně plánovaná místa v Praze a Olomouci, kde se měly vstupenky zaplatit a převzít, padají. Nově bude možné na začátku února uhradit registrované žádosti na pobočkách Čedoku, jejich seznam svaz zveřejní do konce ledna. V Čedoku pak bude možné vstupenky i fyzicky převzít," dodal Macho.

ČMFS s Čedokem již v minulosti podobně spolupracoval, podle svazového mluvčího tento krok přinese lepší zajištění prodeje a předání vstupenek. Nehledě na větší komfort, který původně plánovaná dvě místa v Praze a Olomouci nenabízela.

ÚOOÚ o spolupráci informován

O podpisu dohody svazu s Čedokem byl informován i Úřad na ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), který v minulých dnech kritizoval způsob registrace vstupenek, při níž je třeba uvádět rodné číslo. "Čedok se stal na základě smlouvy se správcem údajů (ČMFS) jejich zpracovatelem, což je zcela v souladu se zákonem," řekla mluvčí úřadu Hana Štěpánková.

Šetření nicméně i nadále probíhá, 27. ledna dojde ke schůzce zástupců svazu, ÚOOÚ a policie, kde budou nastavena konečná pravidla ošetření dat. Současně už došlo k jedné formální změně: každý žadatel při platbě vstupenek podepíše souhlas s využitím svých osobních dat.

Svaz v úterý také zveřejnil drobnou úpravu termínů souvisejících s registrací a úhradou vstupenek (viz tabulka).

NEZAPOMEŇTE
do 30. lednana www.fotbal.cz bude zveřejněn seznam poboček Čedoku, kde bude probíhat distribuce vstupenek
30. lednav poledne končí elektronická registrace vstupenek
2. únorana www.fotbal.cz budou zveřejněny konečné ceny vstupenek v Kč
5. únorana www.fotbal.cz budou zveřejněna vylosovaná referenční čísla žádostí s rozdělením na jednotlivá utkání (již teď je jisté, že se budou losovat vstupenky na utkání s Nizozemskem
Změna v termínech úhrady vstupenek
9. - 14. 2.úhrada přidělených vstupenek
16. - 18. 2.o neuhrazené vstupenky mohou projevit zájem ti, kteří nebyli vylosováni, ale byli zaregistrováni (systém "kdo dřív přijde...")
19. - 21. 2.do volného prodeje budou dány všechny neuhrazené vstupenky

Reklama

Související témata:
Úřad pro ochranu osobních údajů