Hlavní obsah

Zasloužili jsme si vyhrát, litoval trenér Bílek a přiznal, že má zamotanou hlavu

Dublin

Remíza ho mrzela, jasná věc. Vždyť k prvnímu vítězství v přátelském zápase pod jeho vedením na cizím hřišti chyběly v Dublinu pouhé čtyři minuty. „Výhru jsme si zasloužili, ale bohužel jsme k ní zápas nedotáhli,“ litoval trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek, že v samém závěru konfrontace s Iry přišel vyrovnávací gól. „Zbytečně jsme ztratili balon, zbytečně inkasovali,“ glosoval vyrovnávací trefu Coxe.

Foto: ČTK/AP

Jiří Štajner ve vzduchu při utkání v Irsku

Článek

Hlavu má po letošní reprezentační premiéře v Irsku zamotanou, to nijak netají. „Všichni, kteří bojují o nominaci, odehráli zápas velmi dobře a zamotali mi hlavu. Teď o nich v souvislosti s nominací musím uvažovat," přiznával trenér Michal Bílek a nijak se nezdráhal debutanty či reprezentační navrátilce hodnotit.

„Štajner je pan fotbalista, který si své odehrál, i když střídal dobré momenty s občasnými ztrátami míče. Ale dobré věci umí vymyslet," chválil libereckého rutinéra. Ještě větší komplimenty skládal ovšem Limberskému povolanému do národního týmu na poslední chvíli. „S velkým klidem odkopal celý zápas," složil plzeňskému bekovi poklonu. „Rajtoral odehrál posledních pětadvacet minut, ale měl v ofenzivě výborné věc. Jen potvrdil, že konkurence je veliká."

Tu trefu potřeboval, oddechl si kouč

Závěrečné vzepětí po vyrovnávací brance Bílkovi vůbec imponovalo. Jubilejní čtyřicátá trefa Baroše ho vyloženě potěšila. „Potřeboval to on, potřeboval to tým, takže jsme všichni moc rádi, že mu to tam spadlo. Je to trefa moc důležitá pro jeho sebevědomí," liboval si trenér.

Výkon svého týmu si samozřejmě také pochvaloval. „Po prvních deseti minutách, kdy měli Irové několik šancí, jsme začali dobře kombinovat, což vyústilo to v dobré utkání z naší strany. O poločase jsem nabádal hráče, aby kombinace vyústila v zakončení, protože jsme se do koncovky moc nedostávali. Potvrdilo se hned při tom gólu, který dal Baroš. Škoda jen, že jsme nedotáhli zápas k vítězství, které jsme si zasloužili," litoval Bílek.

Zbytečná chyba, bědoval mladík

I hráči samozřejmě litovali promarněné výhry. „Měli jsme utkání dobře rozehrané, v poklidu jsme mohli dokráčet k vítězství, o které nás připravila jediná chyba. Úplně zbytečná," bědoval Gebre Selassie.

„Jsme rádi, že se neopakoval norský výbuch. Nehráli jsme špatně a až na závěrečné minuty to byl fakt dobrý zápas," dodával mladý liberecký obránce, jemuž ani trochu nevadilo, že ho trenér ponechal na trávníku 67 minut. „Neřeším, jak dlouho jsem hrál. Problém v tom nevidím, neboť ve čtvrtek už se budu cítit zase dobře. Zvláště, když z přípravy mám dobrý pocit. A ze spolupráce se Štajnerem zrovna tak, protože jsme zbytečně neztráceli míče a docela nám to klapalo," pochvaloval si Gebre Selassie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.