Hlavní obsah

Lokvenc lavičku neřeší

PRAHA

Čtyřiašedesát startů v dresu české fotbalové reprezentace má na kontě Vratislav Lokvenc. To číslo ho v aktuálním kádru řadí na druhé místo hned za rekordmana Poborského. Jenže jedenatřicetiletý útočník v průměru odehrál jen 39 minut za zápas. Většinou naskakuje až jako náhradník. Naposledy zařídil ve středu vítězný gól v Makedonii v kvalifikaci o MS 2006.

Foto: archiv

Vratislav Lokvenc

Článek

"Jasně, chtěl bych hrát víc. Ale nastoupit může pouze jedenáct lidí. Záleží na trenérovi, na jeho představě," krčil rameny smířlivě po bitvě na Městském stadiónu ve Skopje. "Jsme na stejné lodi. Je jedno, jestli gól vstřelí první nebo dvacátý hráč," neřešil svoji nevděčnou pozici.

Byť většinou střídá, má na kontě devět gólů. "Tenhle je hodně cenný. Do této chvíle asi nejcennější v reprezentačním dresu. Ale doufám, že přijde ještě důležitější," usmíval se po vítězství v Makedonii. Rozhodující trefu nebral jako žádné zadostiučinění kvůli věčné úloze náhradníka.

"Já se fakt nezlobím ani klukům nezávidím," zavrtěl hlavou borec, který často doplácí na fakt, že je typově velmi blízký Kollerovi, jenž dostává přednost.

Trenér Karel Brückner obrovitého útočníka za jeho statečný úděl chválí. "Lokvencova role náhradníka už je takřka stabilní. A taková hodně nepěkná. Přestože třeba třikrát nehraje a pak dvakrát jen okrajově, připravuje se maximálně. Je to od něj týmové. Tyhle věci mi dělají dobře."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.