Hlavní obsah

Severní Irsko - Česko 0:2Česká fotbalová devatenáctka zahájila kvalifikaci ME vítězstvím

Dungannon

Čeští fotbalisté do 19 let vstoupili do úvodní fáze kvalifikace o postup na mistrovství Evropy vítězstvím nad Severním Irskem. Dnes v Dungannonu domácí tým porazili 2:0 a ve zbývajících zápasech je čekají Faerské ostrovy a Rusko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české devatenáctky Michal Petrouš

Článek

Výběr trenéra Michala Petrouše o výhře rozhodl už v prvním poločase. Ve 20. minutě poslal hosty do vedení Václav Černý a těsně před přestávkou přidal druhý gól Lukáš Batka. Oba si připsali první branku v reprezentaci, Batka navíc skóroval hned při prvním startu.

"Čekali jsme, že nás bude soupeř napadat, což se ale nedělo. Měli jsme tak poměrně dost času, vytvořili si šance, a když jsme dvě proměnili, víceméně jsme rozhodli o výsledku," citoval web FAČR Petrouše. "Dneska se hrálo na poměrně malém hřišti a to pro naší kombinační hru není ideální. Snad budeme v sobotu hrát na větším," dodal.

Dalším soupeřem české devatenáctky budou v sobotu Faerské ostrovy, proti Rusku nastoupí o tři dny později. Do závěrečné fáze, kde má díky koeficientu jistý start Španělsko, postoupí ze třinácti skupin první a druhý tým tabulky, plus jeden nejlepší ze třetích míst. Šampionát bude v příštím roce hostit hostit Řecko.

První část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let:
Skupina 5:
Dungannon: Severní Irsko - ČR 0:2 (0:2)
Branky: 20. Václav Černý, 44. Batka.
Sestava ČR: Staněk - Jakub Šural, Takács, Toml, Matějů - Sadílek, Kulhánek - Galuška (85. Zorvan), Kratochvíl (55. Buchvaldek), Václav Černý - Batka (63. Yunis). Trenér: Michal Petrouš.
Portadown: Rusko - Faerské ostrovy 7:0 (5:0).
1.Rusko11007:03
2.ČR11002:03
3.Severní Irsko10010:20
4.Faerské ostrovy10010:70

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.