Hlavní obsah

Na pokoji spí s konkurentem Necidem. Spíše se podporujeme, tvrdí Škoda

Praha

Jistotu samozřejmě nemá, ale nejspíš proti Korejcům vyrukuje. Už proto, že během rakouského soustředění se Milan Škoda v přípravném zápase s Ruskem na hřišti neobjevil a v neděli navíc hostí Korejce v poslední generálce před EURO jeho domácí Eden. „Samozřejmě že to tady znám, což by jistou výhodu mohlo představovat, ale není to zase až tak důležité. Trenér rozhodne,” vyhýbavě pravil slávistický snajpr, který o místo v základní sestavě pro evropský šampionát bojuje s někdejším slávistou Tomášem Necidem.

Milan ŠkodaVideo: Sport.cz

 
Článek

Dost tvrdá konkurence ucházet se o základní sestavu proti Necidovi a koneckonců i Lafatovi. Jak ji vnímáte?

V kádru jsme tři, což je opravdu těžká konkurence. V Tomášovi, v Davidovi zrovna tak. Věřím ale, že nějaké minuty, nebo snad i zápas mohu na šampionátu odehrát.

Dáváte Necidovi na srozuměnou, jak rád byste ho ze sestavy vytlačil?

Vnímám ho jako konkurenta, ale protože spolu spíme na pokoji, spíše se navzájem podporujeme, než abychom se hecovali.

Třeba když proti Korejcům zahrajete a rozstřílíte se, budete se moci i hecovat, protože pak vaše šance na místo v základní sestavě vzrostou...

Uvidíme, jak se mi zápas povede a zda mé šance narostou, nebo se zmenší. Když zahraju dobře a dám gól, může mi to pomoct.

Španělé, proti nimž vyrukujete na šampionátu k prvnímu zápasu, rozstříleli Korejce 6:1. Troufáte si nasázet jim stejný příděl, aby se dala síla českého a španělského celku srovnávat?

Každý zápas je jiný, takže přímé srovnání bych v těchto duelech neviděl.

Po zápase vykládali Španělé, že Korejci praktikují zvláštní fotbal, s nímž se u jiných evropských celků nesetkali. Už jste viděli, jak nedělní soupeř hraje?

Viděli jsme je na videu a my proti nim navíc nastoupili v přáteláku se Slavií. Hráli dobře a udělali na mě dojem.

Reklama

Související témata: