Hlavní obsah

Volejbalisté ani podruhé nestačili na Francii

GRENOBLE

I druhé utkání ve Francii při premiérové účasti ve Světové lize čeští volejbalisté prohráli. Po pátečním zisku alespoň úvodního setu se jim v sobotu v Grenoblu nepodařilo ukořistit bronzovým medailistům z loňského světového šampionátu ani jednu sadu. Za týden odehrají Češi dvě utkání v Řecku.

Článek

Doma v Ostravě-Porubě se poprvé představí 31. května a 1. června, kdy budou mít šanci Francii porážky oplatit.

Domácím se v pátek chytli střídající hráči, a tak dnes poslal trenér Blain od začátku smečaře Barcu-Cysiqueho i blokaře Monnerayeho. Řeřábek dal důvěru stejné sestavě. Češi začali Rakovým přímým bodem z podáním a úvodní fázi dominovaly obrany.

Francii se však podařilo odskočit na 14:11 a díky výrazně efektivnějšímu servisu měli stále navrch. Horší příjem českého celku znemožnil překvapit francouzskou defenzivu a první set jasně získali Francouzi. Základní šestce se nevedlo, a tak český kouč pokračoval ve střídání. Vedle Marka Novotného přišel Pláteník za Dubše a Ticháček místo Zapletala. Liberecký špílmachr a debutant Ticháček byl pro francouzský tým neznámou a dlouho domácím trvalo, než si na jeho hru zvykli.

Vedení trvalo krátce

Češi zabodovali 11:9, ale to bylo naposledy, co v tomto setu vedli. Od stavu 16:16 sbírali častěji body Francouzi, lepší servis i hloupé chyby soupeře jim přidaly na sebevědomí, a byť čeští hráči snížili na 20:21, koncovka jim totálně nevyšla.

Ze základní šestky zbyli postupně na hřišti jen blokaři Lébl s Rakem, neboť na lavičku usedl i Polák. Úvod třetího dějství vyšel Francii, český tým střídal výborné zákroky se špatnými, a tak se skóre neustále přelévalo až do vedení Řeřábkova týmu 14:11. To francouzský kouč Blain nevydržel a vystřídal hned čtyři hráče najednou. Češi stále mírně vedli (21:20), jenže zkušenosti ostřílených Francouzů se v závěru opět projevily a šance alespoň na dílčí úspěch zhasly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.