Hlavní obsah

Už je máme, radovali se tenisté po výhře nad Španěly

DÜSSELDORF

Čeští tenisté Jiří Novák a Radek Štěpánek ukořistili na Světovém poháru v Düsseldorfu skalp i druhého silného soupeře a jsou blízko postupu do finále. Po Austrálii porazili španělské reprezentanty 2:1, když o výsledku rozhodla až závěrečná čtyřhra přeložená na dnešek. V té Novák se Štěpánkem přehráli dvojici Moya-Corretja 6:3 a 6:4.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis.

Článek

V úvodním utkání sice Radek Štěpánek ztratil bod s Corretjou, když prohrál dvakrát 4:6, ve druhém utkání Jiří Novák odvracel ve druhé sadě dva Moyovy mečboly a nakonec soupeře přehrál po setech 4:6, 7:6 (7:4) a 6:2.

Po vítězství nad Austrálií 2:1 tak čeští tenisté shlížejí na soupeře z prvního místa tabulky Červené skupiny a čtvrteční vítězství nad USA jim zajišťuje postup do sobotního finále, i když postoupit mohou i v případě prohry.

Moya: byli moc dobří

"Už je máme," hlásil radostně kapitán českého týmu Jan Kukal krátce po výhře. "Kluci podali vynikající výkon v deblu a získali další skalp tenisové velmoci," uvedl Kukal. "Byli moc dobří," zmohl se Moya po prohrané čtyřhře na velice stručné hodnocení zápasu.

Moya podle Kukala nastoupil do deblu trochu překvapivě, ale byl nejlepší na dvorci. Při jeho podání český pár málokdy uhrál dva míče. Cesta k úspěchu tak vedla přes Corretjův servis, který Novák se Štěpánkem získali celkem třikrát.

Tabulka Červené skupiny SP
1. Česko24:22
2. Austrálie24:21
3. USA22:41
4. Španělsko22:40

"Štěpánek měl neskutečný začátek a ani jednou si neztratil servis," chválil Kukal. Novák přišel o podání jednou. "Kluci vytvořili na dvorci deblovější dvojici," hodnotil Kukal.

V duelu s Američany nastoupí Novák proti Jamesi Blakeovi a Štěpánek se střetne s Toddem Martinem. "Můžeme vyhrát skupinu vlastní silou a nepotřebujeme k tomu počtáře," řekl Kukal.

Novák Blakea loni dvakrát porazil, zatímco Štěpánek s vysokým Martinem letos prohrál ve dvou setech v Miami. "Poslední krok je vždycky nejtěžší. Už takhle jsme velkým překvapením," dodal Kukal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.