Hlavní obsah

Do boje o Henryho se přihlásil také milánský Inter

MILÁN

O francouzského útočníka Arsenalu Londýn Thierryho Henryho se podle italských novinářů uchází také italský mistr Inter Milán. Údajně je připraven nabídnout jako hráčskou náhradu brazilského kanonýra Adriana a nespecifikovaný finanční obnos. Server channel4.com ale spekuluje o částce okolo 14 milionů liber (asi 550 milionů korun). O Henryho se též zajímaly Barcelona a AC Milán.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry

Článek

Inter, který jednoznačně dominoval italské Serii A, se přihlásil do boje o Henryho poté, co mu nevyšlo angažování Davida Suaza. Honduraský útočník dal nakonec přednost městskému rivalovi AC. A tak podle informací z Itálie technický ředitel Interu Marco Branca již tento týden v Londýně projednával Henryho situaci v klubu a podmínky případného přestupu.

Adriano, který by měl přijít do Arsenalu jako kompenzace, patřil před dvěma lety k nejobávanějším útočníkům v Evropě a londýnská Chelsea za něj tehdy nabízela téměř tři miliardy korun. Pak však začala jeho kariéra nabírat strmý pád a vyústila až v nutnost vzít si od fotbalu dovolenou. Po osmiměsíčním trápení, kdy nemohl dát branku, se však Brazilec v závěru sezony opět střelecky probral a zdá se, že se znovu dostává do formy.

Arsenal nemá jistotu, že Henry zůstane, a tak se poohlíží po náhradě. V PSV Eindhoven si vyhlédl nizozemského reprezentanta Ryana Babela, který Henryho stylem hry připomíná. Jedna z hlavních osobnosti nizozemské jednadvacítky na probíhajícím mistrovství Evropy dokonce již měla s Arsenalem podepsat předběžnou smlouvu, to však hráč popírá. v Arsenalu by se sešel se svým přítelem Robinem Van Persiem a také s kapitánem české reprezentace Tomášem Rosickým.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.