Hlavní obsah

Nedvěd oznámí konec, nebo pokračování kariéry

PRAHA

Těsně před velkým rozhodnutím stojí Pavel Nedvěd, jedna z nejvýraznějších postav českého fotbalu a také velká osobnost současné evropské scény. Čtyřiatřicetiletý záložník Juventusu Turín totiž v sobotu oznámí, zda se rozhodl pro ukončení aktivní kariéry, nebo naopak pro její další pokračování.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

Pravděpodobnější je spíše druhá varianta a Nedvěd by po úspěšně zvládnuté sezóně v druhé lize měl patřit k hlavním postavám "Staré dámy" při jejím návratu mezi italskou elitu. Své rozhodnutí ale hodlá v sobotu po návratu z dovolené nejprve oznámit vedení Juventusu, až pak bude nejlepší fotbalista Evropy z roku 2003 informovat veřejnost. "Už jsem rozhodnutý, ale než to oznámím, ještě chvilku počkám," uvedl český záložník před dvěma týdny v rozhovoru pro Právo, kdy před odjezdem na dovolenou navštívil Česko.

V Juventusu ale před Nedvědovým vystoupením vládne optimismus, například prezident klubu Giovanni Cobolli Gigli si nepřipouští, že by hlavní tahoun mužstvo opustil. "Podle mě bude ještě nejméně jeden rok hrát," uvedl Cobolli Gigli na internetovém serveru channel4.com. "Nebylo tam nic zvláštního, abychom ho museli přesvědčovat. Jen bylo nutné mu dokázat, jak důležitý pro nás je. Pavel je jako baterie, prostě se zase potřebuje jen trochu dobít," podotkl Cobolli Gigli.

Před odjezdem na dovolenou Nedvěd připustil, že klub o něj stojí i v přespříští sezóně. "Mám nabídku ještě na roční prodloužení smlouvy, ale hrát ještě dva roky? Fakt nevím. Dozvíte se včas, jak jsem se rozhodl," ukončil palbu dotazů.

Najde motivaci?

O tom, že bývalý kapitán fotbalové reprezentace dá vrcholovému fotbalu sbohem, se mluví už více než dva roky. Poprvé rodák ze Skalné u Chebu takovou variantu zvažoval před dvěma lety, kdy jej často sužovala zranění. Po letošní sezóně, kdy Nedvěd Juventusu výbornými výkony pomohl zpět do Serie A, znovu intenzivně přemýšlel nad tím, zda nemá skončit.

Když bylo v květnu o postupu Juventusu už tři kola před koncem druhé ligy definitivně jasno, Nedvěd začal zvažovat všechna pro i proti. "Před sezónou jsem měl jasnou motivaci v tom, abych Juventusu pomohl zpět do ligy. A nevím, co bych si před sebe měl vytyčit teď. Novou motivaci asi zase budu hledat hůř, a pokud mám pokračovat, tak před sebou musím mít nějaký cíl. Všechno je tedy otevřené," řekl Nedvěd ČTK.

Pro Nedvěda může být hnacím motorem to, aby Juventus znovu pomohl vytáhnout mezi absolutní špičku k velkoklubům z Milána a Říma. Nedvěd má v Juventusu navíc velmi silnou pozici u vedení, spoluhráčů i fanoušků, také jeho výkonnost je stále na špičkové úrovni, přestože v srpnu oslaví už 35. narozeniny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.