Hlavní obsah

Nedvědův gól zajistil Juventusu výhru nad Bergamem

TURÍN

Český fotbalista Pavel Nedvěd zařídil Juventusu vítězství 1:0 v utkání 15. kola italské ligy s Bergamem. Bývalý reprezentační kapitán se prosadil čtyři minuty před koncem a udržel svůj tým na třetím místě tabulky před Udine. "Stará dáma" navíc snížila na tři body náskok druhého AS Řím, který jen remizoval s Livornem.

Článek

Nedvěd patřil od začátku k nejaktivnějším hráčům domácích a ke gólu měl blízko hned třikrát. Uspěl až v závěru a v poslední minutě při svém střídání sklidil potlesk. Obránce Juventusu Zdeněk Grygera nebyl ani na lavičce náhradníků.

Obhájce titulu Inter Milán si bez problémů poradil s FC Turín a vyhrál 4:0. Za třemi body ho nasměroval proměněnou penaltou Ibrahimovic, ovšem klíčový moment přišel krátce po změně stran, když se v rozmezí jediné minuty prosadili Cruz a střídající Jimenez.

Hned čtyřmi brankami se blýskl útočník Empoli Nicola Pozzi, který tak sám zařídil výhru 4:1 nad Cagliari. Empoli se odpoutalo od posledního místa v tabulce.

Fotbalisté Udine dokázali zásluhou útočníka Quagliarelly otočit zápas se Sampdorií Janov a vyhrát 3:2. Italský reprezentant nejprve dvacet minut před koncem vyrovnal a v 86. minutě rozhodl. V dresu Udine odehrál první poločas český obránce Tomáš Zápotočný, jeho jmenovec Sivok byl jen na lavičce náhradníků.

Zápas Regginy s AC Milán byl kvůli účasti milánského celku na mistrovství světa klubů odložen.

Empoli - Cagliari 4:1
Branky: 2., 10., 50. a 66. Pozzi - 76. Conti
FC Janov - Siena 1:3
Branky: 89. Figuenoa - 11. a 24. Frick, 20. Loria
Inter Milán - FC Turín 4:0
Branky: 37. Ibrahimovic z pen., 51. Cruz, 52. Jimenez, 76. Córdoba
Juventus Turín - Bergamo 1:0
Branka: 86. Nedvěd
Livorno - AS Řím 1:1
Branky: 6. Tristán - 4. De Rossi
Udine - Sampdoria Janov 3:2
Branky: 70. a 86. Quagliarella, 23. Di Natale - 31. Bellucci z pen., 40. Maggio
Neapol - Parma 1:0
Branka: 17. Zalayeta

Reklama

Související témata: