Hlavní obsah

Portugalec Figo přemýšlí o konci kariéry

MILÁN

Fotbalový záložník Luis Figo zvažuje, že v létě skončí s fotbalem. Ve čtvrtečním rozhovoru pro agenturu Reuters prohlásil, že konec kariéry je pravděpodobný a zvrátit by jej mohla jen opravdu atraktivní nabídka. Pětatřicetiletému Portugalci v červnu skončí smlouva v milánském Interu a sám prý neví, zda kývne na novou.

Foto: ČTK

Luis Figo (vpravo) na archivním snímku

Článek

Držitel Zlatého míče za rok 2000 je od loňského listopadu mimo hru poté, co mu nešetrným zákrokem zlomil holenní kost český záložník Juventusu Pavel Nedvěd. Už je sice v kondiční přípravě, přesto stále neví, kdy se vrátí do hry.

"Teď chci hlavně dobít baterky. Teprve potom se uvidí, kdy naskočím zpátky do hry, závisí to jen na mně. Musím vzít v úvahu i to, jaké budu mít vyhlídky na příští sezónu," prohlásil Figo, který vzápětí připustil, že se možná na trávník už vůbec nevrátí. "Původně jsem chtěl letos končit, protože potom budu mít o dost víc času na jiné věci," dodal Figo.

I když nehraje, přesto nadále zaměstnává italská média. Ta spekulují, že Figo pouze licituje o novou smlouvu. Hovoří se zejména o jeho možném odchodu do americké MLS. Následoval by tak vzor Davida Beckhama, který v pokročilém věku odešel do Los Angeles.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.