Hlavní obsah

Juventusu pomohl k vítězství i Jankulovského penaltový faul

ŘÍM

Penaltový faul českého reprezentanta Marka Jankulovského pomohl fotbalistům Juventusu Turín k vítězství 4:2 ve šlágru 16. kola italské ligy se čtvrtým AC Milán. Juventus tak na druhém místě tabulky drží šestibodovou ztrátu na vedoucí Inter. Ten v neděli porazil poslední Chievo 4:2 až dvěma góly švédského útočníka Zlatana Ibrahimovice v posledních deseti minutách.

Článek

Zápas Juventusu s Milánem výrazně ovlivnila již 15. minuta. Na hranici pokutového území chtěl Jankulovski zabránit ve zpracování míče Del Pierovi, ovšem místo toho kapitána domácích srazil a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten sám Del Piero bez problémů proměnil a poslal Juventus do vedení.

Po půlhodině hry sice Pato po brazilské spolupráci s Ronaldinhem srovnal střelou do odkryté branky, jenže v podstatě hned vzápětí vrátil domácím vedení hlavou po rohu stoper Chiellini. A ještě do poločasu zvýšil rovněž hlavou brazilský útočník Amauri.

Do druhé půle Milán vlétl a Ambrosini tečovanou střelou snížil, jenže v 65. minutě dostal druhou žlutou a následně červenou kartu Zambrotta a vzal hostům naději na bodový zisk. Zvláště když chvíli poté Amauri svým druhým gólem v utkání a celkově desátým v sezoně definitivně rozhodl.

Vedle Jankulovského do zápasu zasáhli i oba Češi v dresu Juventusu. Zdeněk Grygera odehrál na postu pravého obránce celé utkání, ovšem Pavel Nedvěd musel hřiště opustit již po úvodní půlhodině, když si kvůli zatím neznámým zdravotním problémům řekl o vystřídání.

Interu vystřelil výhru Ibrahimovič

Inter měl utkání proti Chievu od začátku pod kontrolou a již po třech minutách mířil přesně brazilský bek Maxwell. Krátce po změně stran zvýšil Stankovič, jenže poté hosté favorita zaskočili a v 65. minutě bylo vyrovnáno. V závěru Ibrahimovic ukázal, proč je nejlépe placeným hráčem světa, a dvěma góly rozhodl.

Závěrečné minuty přinesly tři body i AS Řím. Ten doma s Cagliari dokonce prohrával, ale čtvrt hodiny před koncem Perrotta vyrovnal a v poslední minutě rozhodl o výhře římského celku černohorský kanonýr Vučinič. AS se tak po špatném startu do sezony protlačil již na desáté místo před Udine.

Udine sice ukončilo sérii šesti porážek díky remíze 3:3 s Laziem Řím, ale z krize nevybředlo. Po hodině hry vedlo již o tři branky, když se dvakrát trefil Di Natale a jednu branku přidal Quagliarella. Jenže poté osmým gólem v sezoně snížil Zaráte a odstartoval stíhací jízdu, kterou pět minut před koncem ukončil Ledesma vyrovnávacím gólem. Lazio tak zabránilo čtvrté porážce z posledních pěti zápasů. Český obránce David Rozehnal tentokrát seděl jen na lavičce náhradníků Lazia.

Útočník Gilardino svým dvanáctým zásahem v sezoně pomohl Fiorentině k výhře 2:0 nad Catanií a dotáhl se v čele tabulky střelců na boloňského Di Vaia a Milita z FC Janov.

Itálie - 16. kolo:
AS Řím - Cagliari 3:2 (39. Totti, 76. Perrotta, 90. Vučinič - 58. Conti, 69. Jeda), FC Janov - Bergamo 1:1 (86. Sculli - 17. Floccari), Fiorentina - Catania 2:0 (56. Mutu, 79. Gilardino), Inter Milán - Chievo 4:2 (80. a 88. Ibrahimovic, 3. Maxwell, 47. Stankovič - 51. Pellissier, 65. Bentivoglio), Palermo - Siena 2:0 (30. Cassani, 53. Simplicio), Reggina - Sampdoria Janov 0:2 (76. Bellucci z pen., 80. Padalino), Udine - Lazio Řím 3:3 (9. a 55. Di Natale, 16. Quagliarella - 60. Zaráte, 72. Diakite, 85. Ledesma), Juventus Turín - AC Milán 4:2 (41. a 69. Amauri, 16. z pen. Del Piero, 34. Chiellini - 31. Pato, 52. Ambrosini).

Reklama

Související témata: