Hlavní obsah

Letní priorita Juventusu? Získat náhradu za Nedvěda

TURÍN

Italský fotbalový klub Juventus Turín se pomalu začíná smiřovat s tím, že se v nadcházející sezóně bude muset obejít bez jedné z opor mužstva - Pavla Nedvěda. Proto se vedení Staré Dámy rozhodlo, že v letním přestupním termínu bude prioritou sehnat za Nedvěda náhradu. „Můžu říci, že celý náš rozpočet vyčleněný na přestupy padne na jedinou pozici,“ řekl šéf Juventusu Jean-Claude Blanc.

Článek

„Není co tajit, tohle je moje poslední sezóna,“ řekl Pavel Nedvěd v Londýně před duelem proti Chelsea, který Stará dáma prohrála po brance Drogby 0:1.

Kariéra rodáka z Chebu se pomalu chýlí ke svému konci a uvědomují si to i v Juventusu. Šéf klubu Jean-Claude Blanc se dokonce nechal slyšet, že veškeré finance vyhrazené v létě na přestupy padnou pouze na jednu pozici a dodal upřesnění: „Naší hlavní prioritou bude získat náhradu za Pavla Nedvěda, ačkoli on je vlastně nenahraditelný. Již máme několik jmen vyhlédnutých, ale konečné rozhodnutí padne až na konci sezóny.“

Kdo českého záložníka nakonec na levém kraji zálohy Juventusu, jehož dres obléká i český reprezentační obránce Zdeněk Grygera, nahradí je velkou neznámou. Hodně se spekuluje o francouzském reprezentantovi ve službách Bayernu Mnichov Francku Ribérym či například o Slovákovi Marku Hamšíkovi, jenž působí v Neapoli a italskou ligu tudíž velmi dobře zná.

Nedvěd Juventus neopustil ani po korupčním skandálu

Nedvěd obléká černobílý dres Juventusu od roku 2001, kdy do Turína přestoupil z Lazia Řím jako náhrada za Zinedina Zidana, jenž odešel do Realu Madrid. Za tu dobu získal aktuálně nejstarší hráč kádru s klubem čtyři mistrovské tituly v Serii A, pomohl týmu do finále Ligy mistrů a stal se nepostradatelným členem základní sestavy. V očích fanoušků stoupl ještě více, když po korupčním skandálu a následném přeřazení klubu do druhé ligy zůstal Juventusu věrný a neodešel.

V letošní sezóně je Juventus po pětadvaceti odehraných kolech v italské Serii A na druhé příčce s devítibodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.