Hlavní obsah

CAS otevřela případ italských fotbalistů potrestaných za doping

LAUSANNE

Mezinárodní sportovní arbitráž CAS znovu otevřela případ italských fotbalistů Davida Possanziniho a Daniele Manniniho a dočasně pozastavila jejich roční trest za porušení dopingových pravidel. Oba tak mohou o víkendu nastoupit do zápasů.

Článek

Útočník Brescie Possanzini a nynější opora Neapole Mannini dostali koncem ledna roční trest za to, že se v prosinci 2007 jako hráči druholigové Brescie dostavili pozdě k dopingovému testu. Italský olympijský výbor je poté suspendoval na 15 dnů, ale po odvolání světové antidopingové agentury WADA zvýšila CAS jejich distanc na rok.

Proti zpřísnění trestu se zvedla v Itálii vlna kritiky. Bezprostředně po vynesení verdiktu CAS rozhodla unie italských fotbalistů o čtvrthodinovém zpoždění všech zápasů na protest proti podle nich extrémně vysoké suspendaci.

CAS nyní vyhověla žádosti Italského fotbalového svazu a znovu případ prozkoumá. Podle tvrzení italských funkcionářů nepřišli hráči pozdě ke kontrole ze své viny a celá kauza byla spíše "logistickým problémem".

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.