Hlavní obsah

Dopingový vyšetřovatel neshledal, že by se Cannavaro provinil

ŘÍM

Italský fotbalista Fabio Cannavaro se nedopustil dopingového prohřešku a měl by být zproštěn podezření z užití zakázaných látek. Oznámil to v sobotu antidopingový vyšetřovatel z Italského olympijského výboru. Kapitán mistrů světa z roku 2006 podle něj užil kortizon pouze jako léčbu po štípnutí hmyzem.

Článek

Cannavaro v sobotním kvalifikačním zápasu proti Irsku nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu. K týmu by se ale měl připojit před středečním závěrečným duelem proti Kypru. "Vůbec jsem nepochyboval (o výsledku vyšetřování). Je mi líto, že taková věc ztropila tolik povyku," nechal se slyšet italský obránce.

Olympijský výbor si nicméně ponechal možnost potrestat činovníky Juventusu. Není totiž zřejmé, zda jednali podle předpisů a o užití kortizonu nejprve požádali. Lék byl aplikován Cannavarovi 29. srpna, aby se předešlo možným alergickým reakcím. Den poté byl testován po zápase s AS Řím.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.