Hlavní obsah

Inter deklasoval FC Janov 5:0, Stankovič dal gól z půlky

TURÍN

Branka Dejana Stankoviče téměř z poloviny hřiště přispěla k výhře vedoucího Interu Milán nad FC Janovem 5:0 ve šlágru 9. kola italské fotbalové ligy. Srbský středopolař využil hrubé chyby domácího brankáře Amelii a jeho nepřesný nákop mu vrátil do branky nechytatelným volejem.

Foto: ČTK/AP

Dejan Stankovič z Intru Milán svérazně oslavuje svůj gól

Článek

Stankovič po trefách Cambiassa a Balotelliho v nastaveném čase prvního poločasu zvýšil už na 3:0. V druhé půli přidali další branky Vieira a Maicon. Úřadující mistr uštědřil janovskému celku debakl i bez zraněného útočného dua Eto'o - Milito.

FC Janov, který zavítá v rámci Evropské ligy 2. prosince na stadion Slavie Praha, nastoupil v sestavě: Amelia - Biava, Moretti, Bocchetti - Papastathopoulos (69. Tomovič), Milanetto, Zapater, Modesto - Palladino, Floccari (62. Crespo), Sculli (62. Palacio).

Fotbalisté Juventusu Turín remizovali s Fiorentinou 1:1 a už čtyři ligová kola čekají na výhru. Skóre otevřeli už v páté minutě z rychlého protiútoku hosté. Černohorský talent Jovetič našel před brankou Peruánce Vargase, který zblízka propálil brankáře Buffona a připsal si první trefu v sezoně. Vinu na gólu měl i krajní obránce "Staré dámy" Zdeněk Grygera, jenž odehrál celých devadesát minut.

Už za necelou čtvrthodinu domácí vyrovnali. Dánský středopolař Poulsen vyslal přesným pasem za obranu Iaquintu, který předložil míč před prázdnou branku zakončujícímu kolegovi z útoku Amaurimu. Brazilec skóroval v soutěžním utkání za turínský tým poprvé od února.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:
Juventus Turín - Fiorentina 1:1 (19. Amauri - 5. Vargas), FC Janov - Inter Milán 0:5 (6. Cambiasso, 31. Balotelli, 45.+3 Stankovič, 66. Vieira, 71. Maicon).

Reklama

Související témata: