Hlavní obsah

Inter Milán v závěrečných minutách otočil zápas se Sienou

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán byli blízko první domácí porážce v této sezóně. S poslední Sienou prohrávali v sobotu až do 88. minuty 2:3, zápas ale nakonec otočili. Za hustého deště vyrovnal ranou z přímého kopu Nizozemec Wesley Sneijder, v závěrečných sekundách nastavení pak rozhodl Walter Samuel.

Foto: Max Rossi, Reuters

V dresu AS Řím se v sobotu poprvé představil kanonýr Luca Toni (vpravo), který je v rodné Itálii na půlročním hostování z Bayernu Mnichov.

Článek

Siena držela lídra tabulky dlouho v šachu. A když ji v 65. minutě dostal do vedení 3:2 svou druhou brankou Massimo Maccarone, vypadalo to s Interem velmi špatně. Závěrečný nápor, při němž se na hřiště dostal v dresu hostů i střídající Lukáš Jarolím, už ale nevydržela a zůstala na chvostu tabulky.

V dalším duelu 19. kola porazil AS Řím Chievo 1:0, přestože většinu zápasu odehráli domácí v deseti. Jediný gól utkání vstřelil už v druhé minutě Daniele De Rossi.

Domácí se sice rychle ujali vedení, ale krátce nato dali soupeři šanci dostat se do hry. Brankář Doni totiž v 11. minutě při brejku Simoneho Bentivoglia zahrál rukou mimo vápno a dostal červenou kartu.

V dresu domácího týmu si odbyl premiéru Luca Toni, který v AS do konce sezóny hostuje z Bayernu Mnichov. Právě po faulu na vysokého útočníka mohl z penalty přidat druhý gól domácích David Pizarro, jeho střelu však brankář Stefano Sorrentino chytil.

Římský celek v utkání postrádal zraněného kapitána Franceska Tottiho, Stefana Okaku, Philippeho Mexese, Maxa Tonetta a brankáře Julia Sergia.

Itálie - 19. kolo
AS Řím - Chievo 1:0 (2. De Rossi), Inter Milán - Siena 4:3 (36. a 88. Sneijder, 24. Milito, 90.+3 Samuel - 18. a 65. Maccarone, 37. Ekdal).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.