Hlavní obsah

Fotbalista Barzagli přestupuje z Wolfsburgu do Juventusu

TURÍN

Fotbalový mistr světa z roku 2006 Andrea Barzagli odchází z Wolfsburgu do Juventusu Turín a v obranných řadách "Staré dámy" se tak stane spoluhráčem i konkurentem českého zadáka Zdeňka Grygery. Barzagli, jehož zastupuje český agent Dalibor Lacina, v bundesligovém klubu ztratil stabilní místo v základní sestavě a kariéru se pokusí oživit v rodné Itálii.

Článek

"Přestup byl předjednaný už v pondělí, v úterý Barzagli absolvoval zdravotní prohlídku a už večer se oba kluby dohodly na přestupu," řekl ČTK Lacina.

Juventus za devětadvacetiletého stopera zaplatil sumu pohybující se kolem 300 tisíc eur (přes sedm milionů korun). V létě by fotbalista mohl odejít zadarmo, protože mu v německém klubu, kam přišel v roce 2008 a o rok později s ním triumfoval v bundeslize, končila smlouva.

Barzagli na podzim sice odehrál všechny zápasy, ale v prvních dvou jarních kolech už zůstal na lavičce. Ze sestavy ho vytlačili Dán Simon Kjaer a člen širšího kádru německé reprezentace Arne Friedrich.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.