Hlavní obsah

VIDEO: Klose ohromil gestem fair play, přiznal se ke gólu rukou

Neapol

Na vrcholové fotbalové úrovni se tohle jen tak nevidí. Německý reprezentační útočník Miroslav Klose ve službách Lazia Řím přiznal, že ve středečním utkání 5. kola italské Serie A proti Neapoli dopravil míč do sítě rukou, a rozhodčí původně uznaný gól odvolal. Domácí nakonec zvítězili v utkání 3:0, když se hattrickem blýskl útočník Cavani. Hrdinou duelu se však stal Klose, jeho gesto navíc umocnil fakt, že k inkriminovanému momentu došlo za stavu 0:0.

Útočník Lazia Miroslav Klose se přiznal, že vstřelil gól rukou.

 
Článek

Ve 4. minutě zahrávalo Lazio rohový kop a ve skrumáži hráčů těsně před gólmanem Neapole došlo k teči. Opakované záběry prokázaly, že míč trefil ruku Kloseho. Hráči Neapole se také okamžitě začali vztekat a protestovat. Německý kanonýr jim dal záhy za pravdu. Domácí celek ovšem na jeho gesto fair play v dalším průběhu příliš ohledy nebral a zásluhou střelecky disponovaného útočníka Edinsona Cavaniho jasně zvítězil.

"Kloseho gesto si zaslouží ocenit," prohlásil o poločase v televizním rozhovoru kapitán Neapole Paolo Cannavaro, který německého forvarda hned po přiznání se spoluhráči pochvalně poplácal po zádech. Uznání si Klose zasloužil i od trenéra Lazia Vladimíra Petkoviče. "Jeho přiznání by mělo být vzorem pro všechny fotbalisty," řekl Petkovič.

Reklama

Související témata: