Hlavní obsah

Benítez se vrací do Itálie. V Neapoli se domluvil na dvouleté smlouvě

Řím
Aktualizováno

Španělský kouč Rafael Benítez usedne od nové sezóny na lavičku Neapole. Podle pátečního vydání deníku Gazzetta dello Sport se dosavadní trenér fotbalistů londýnské Chelsea domluvil s vedením italského vicemistra na dvouleté smlouvě s čistým ročním příjmem 3,5 miliónu eur. V Neapoli nahradí Waltera Mazzarriho, který u týmu po čtyřech letech skončil. Informace italského tisku potvrdil šéf Neapole Aurelio De Laurentiis.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Manažer Chelsea Rafael Benítez udílí pokyny ve finále Evropské ligy.

Článek

"Dal jsem si Beníteze jako dárek k narozeninám. Oficiálně to oznámím za pár dní, až si vyřídí své věci v Chelsea," řekl prezident neapolského klubu Aurelio De Laurentiis. "Dostane smlouvu na dva roky, ne delší. Musíme se poznat, pak se uvidí."

Třiapadesátiletý Benítez koncem listopadu loňského roku vystřídal na Stamford Bridge odvolaného Roberta Di Mattea a přes odpor drtivé části fanoušků londýnského klubu byl jmenován dočasným trenérem do konce sezóny.

Celek s brankářem Petrem Čechem však dovedl až k triumfu v Evropské lize a v Premier League obsadil s Chelsea třetí místo, což Blues zajišťuje přímou účast v příštím ročníku prestižní Champions League.

Španělský kouč, který v minulosti úspěšně vedl i Valencii nebo Liverpool, už jednu zkušenost z nejvyšší italské soutěže má. V roce 2010 převzal kormidlo v Interu Milán jako nástupce Josého Mourinha, jenž zamířil do Realu Madrid. Přestože s týmem vyhrál Italský Superpohár a triumfoval s ním i na MS klubů, byl po pouhých 25 zápasech vedením Nerazzurri odvolán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.