Hlavní obsah

Petkovič zůstane trenérem fotbalistů Lazia Řím

Řím

Fotbalisty Lazia Řím, mezi které patří i český reprezentační útočník Libor Kozák, povede i v příští sezoně trenér Vladimir Petkovič. Devětačtyřicetiletý rodák ze Sarajeva v neděli dovedl tým k zisku Italského poháru po výhře 1:0 nad městským rivalem AS.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Fanoušci Lazia Řím

Článek

"S Petkovičem vytvoříme dlouhodobý projekt. Díky tomu může Lazio hrát roli na mezinárodní úrovni, což si tento tým zaslouží," řekl prezident klubu Claudio Lotito v rozhovoru s italským listem Corriere dello Sport.

Nechce prodávat své hvězdy konkurenci, ale naopak mužstvo posílit. "Budeme vylepšovat na všech pozicích. Hledáme hráče se srdcem, svaly a hlavou. Už jsme si vyhlédli nějaké vhodné adepty, se kterými budeme jednat. Mým cílem je vybudovat silný tým," doplnil Lotito.

Petkovič přišel do Lazia na začátku loňského června, ve své první sezoně vedle triumfu v domácím poháru dovedl římský celek k sedmému místu v Serii A, v Evropské lize vypadl ve čtvrtfinále s Fenerbahce Istanbul.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.