Hlavní obsah

Fotbalista Ančic odchází na hostování do Sparty

PRAHA

Slovenský záložník Juraj Ančic opouští mistrovský Liberec a odchází na půlroční hostování do pražské Sparty. Vedoucí tým první ligy může v létě v případě zájmu uplatnit na pětadvacetiletého fotbalistu opci a získat ho natrvalo. Ančic se tak stal po Marku Kuličovi, Pavlu Marešovi a Tomáši Poštulkovi dalším novým jménem na soupisce podzimního mistra.

Článek

V sobotu Sparta dotáhla do konce příchod další zimní posily. "S trenérem jsme se bavili obecně o tom, jak můžu Spartě pomoci. Bavili jsme se i o mém využití na obou krajích zálohy a dalších věcech," popsal Ančic schůzku se sparťanským koučem Bílkem pro internetové stránky klubu www.sparta.cz.

Levý záložník, který však může nastupovat na obou krajích středové řady se s týmem seznámí na soustředění ve Španělsku. "I když ještě týden nemůže trénovat, jede s námi, aby byl s kolektivem," zdůvodnil trenér Bílek Ančicův odlet s týmem. "Ještě mě bolí kotník, ale to snad bude brzy v pořádku," popsal své zdravotní problémy Juraj Ančic.

V české lize patří k nejvíce technicky vyspělým hráčům. Poslední dobou ale jeho kariéru přibrzdila zranění.

Na Liberec bude vzpomínat v dobrém

"V Liberci už jsem byl přes čtyři roky, to bylo dost. Potřeboval jsem novou motivaci," popsal své nedávné rozpoložení hráč. "Proto jsem uvažoval o odchodu na Slovensko, ale jakmile se ozvala Sparta, tak jsem vše zrušil a věřil, že to dopadne. Jsem moc rád, že můžu být ve Spartě a budu bojovat o základní sestavu," dodal mladý záložník.

Právě Liberec Ančice poprvé dostal do velkého fotbalu. "Byla to pro mě škola života, i když to bylo jak na houpačce. Jednou jsem byl úplně dole, vyhrabával jsem se. Pořád se něco dělo," zavzpomínala čerstvá posila letenských.

"Na Liberec ale budu vzpomínat v dobrém," ujišťuje bývalý slovenský reprezentant do jednadvaceti let. Angažmá v Liberci mu přineslo i kamarády, které teď znovu potká. "Ve Sparta znám kluky, kteří prošli Libercem, takže nejdu do neznámého prostředí. Na partu se těším," řekl Ančic.

Juraj Ančic s fotbalem začínal v Trenčíně. V roce 2002 přestoupil do Liberce, kde odehrál 76 zápasů v nejvyšší soutěži. Sparta projevila o Ančice zájem už na začátku zimního přestupního období, angažmá se ale povedlo dotáhnout až nyní, po šesti týdnech jednání.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.