Hlavní obsah

Džeko vyhrál sázku s Poustkou, body to však Teplicím nepřineslo

PRAHA

Alespoň malou radost si mohl po prohře svého týmu 1:2 Spartě vychutnat bosenský kanonýr v barvách fotbalistů Teplic Edin Džeko. Autor jediné branky hostů v sobotním utkání 22. kola se před utkáním vsadil s masérem Eduardem Poustkou o karton piv, který mu bývalý masér Sparty slíbil za každý vstřelený gól proti svému někdejšímu zaměstnavateli.

Foto: PRÁVO

Libor Došek ze Sparty Praha (vlevo) a Samir Merzič z FK Teplice v utkání 22. kola první fotbalové ligy.

Článek

Džeko pak na oplátku věnoval svoji dnešní trefu právě Poustkovi. "Před zápasem jsem říkal, že jestli dám góla, tak bude pro Edu Poustku, který dřív působil na Spartě," řekl novinářům s úsměvem teplický ostrostřelec, který si za svůj gól vysloužil od Poustky slíbený karton piv. "Nejradši bych mu jich teď koupil pět," smál se holohlavý masér, jehož na podzim vyřadil z realizačního týmu letenského klubu kouč Michal Bílek.

Diváci v Toyota Areně však na Poustku ani v sobotu nezapomněli, a když šel po ošetření jednoho z hráčů zpět k hostující lavičce, hlasitě skandovali jeho jméno. "Bylo to moc příjemné, že ho lidi vyvolávali. Věděli, že jsem pro Spartu chtěl vždycky maximum. Ale v sobotu jsem ji samozřejmě chtěl porazit," uvedl Poustka.

K vítězství však měli Tepličtí daleko od samého začátku, během nějž dvakrát inkasovali a posadili Spartu do sedla. "První poločas hrál celý jejich tým dobře, k ničemu jsme se nedostali. Ve druhém poločasu jsme dali ten gól, škoda, že jsme potom nevyrovnali. Určitě by to nebyla náhoda," tvrdil Džeko.

Džeko litoval, že se Teplicím nepodařilo vyrovnat

Proti největšímu klubu v republice se prý chtěl bosenský reprezentant ukázat. "Každý zápas proti Spartě chcete hrát co nejlíp, odevzdat maximum. Každé utkání je těžké, v sobotu bylo i trochu vedro, škoda, že se nám nepovedlo vstřelit vyrovnávací branku," litoval Džeko.

Svůj nejlepší okamžik v zápase si schoval do 53. minuty, kdy prostřelil domácího brankáře Blažka. "Byl tam centrovaný balon, myslím, že to hlavou lízl Fenin a já byl na tyči úplně sám a uklidil míč do brány," popsal svůj gólový moment.

Ještě více se Teplice mohly radovat krátce před koncem, ale Filip Dort v jasné šanci, kterou mu nabídl chybující Řepka, selhal. "Byl to odražený balon. Měl jsem velikou šanci vyrovnat, ale bohužel se s tím potýkám tak tři zápasy. Do gólových šancí se dostanu, ale neproměňuju je. Mrzí mě to, měli jsme na to odvézt si bod," uvedl Dort.

Jako bývalý hráč Sparty měl v dnešní utkání o to větší motivaci. "Za Spartu jsem sice v lize nenastoupil ani na minutu, hrál jsem jen v dorostu a béčku, ale každý se chce proti Spartě co nejvíc vyždímat a předvést to nejlepší," dodal teplický útočník.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.