Hlavní obsah

Most - Liberec 0:0Most proti Liberci střelecké trápení neukončil

MOST

Fotbalisté Mostu ani v pátém jarním zápase neprolomili střelecké prokletí a s Libercem uhráli bezbrankovou remízu, na jaře celkově už čtvrtou. Mostečtí čekají na ligovou trefu od 3. prosince, kdy porazil v 17. kole Jablonec, jejich střelecký půst trvá už 478 minut. Liberec nevyhrál podruhé za sebou a jeho sen o obhajobě mistrovského titulu se pomalu začíná rozplývat.

Článek

Oba týmy chtěly odčinit nepovedené vystoupení z minulého kola, kdy Most utrpěl tříbrankový debakl na Slavii a Liberec doma jen remizoval s posledním Slováckem. Ale především na domácím celku bylo znát, že jej úvod jarní části sezóny vůbec nezastihl v ideálním rozpoložení. Kouč Ščasný sice oproti minulému utkání udělal hned pět změn v základní sestavě, když se musel vyrovnat i s absencí opor Pikla a Hainaulta, ale Severočeši se i tentokrát herně soužili.

Liberec sice působil o poznání vyspělejším dojmem, ale ani jeho výkon nepřispěl k vylepšení sotva průměrného ligového představení. Diváci na mosteckém stadiónu čekali na první ohrožení branky až do dvacáté minuty, kdy Papouškovu střelu bez potíží zkrotil domácí gólman Vaniak. Papoušek, který ve středu liberecké zálohy nahradil Hodúra, o chvíli později vysunul kolmicí vpřed Blažka, jehož slabý pokus také Vaniakovi starosti neudělal.

Domácí se při snaze o ofenzivní výpady trápili, liberecká defenzivní čtveřice, v níž na jaře na postu stopera nahradil juniorského reprezentanta Poláka Brezinský, všechny jistě odvracela. Jen po půlhodině se dostal k zakončení útočník Brzezina, ale jeho pokus zblokoval Košťál a kapitán Janů pak míč odkopl od brankové čáry do bezpečí.

S výjimkou neuznané Brzezinovy branky pro ofsajd ze 41. minuty to ale bylo na dlouhou dobu poslední vážnější ohrožení liberecké branky. Po změně stran Mostečtí spoléhali jen na standardní situace, ale bek Suchý v 64. minutě v nejvýhodnější pozici hlavičkoval vedle. Pak se na Letním stadiónu znovu připomněl i Liberec.

Po rychlém kontru nejprve těsně před Bílkem dosáhl na míč brankář Vaniak a v 68. minutě se hosté dostali do své největší šance. Janů vysunul Nezmara, ale liberecký útočník ztroskotal na Vaniakovi, a nenavázal tak na svůj týden starý zásah proti Slovácku. Vzápětí se dvacet metrů před domácí brankou opřel do odraženého míče Bílek, který si však také svůj jubilejní 100. ligový start brankou neosladil. Na výborného Vaniaka si za deset minut povedenou střelou z trestného kopu nepřišel ani obávaný exekutor Papoušek, na druhé straně zase s dorážkou neuspěl Suchý.

FK Siad Most - FC Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Kubáň. ŽK: Krejčí, A. Mendy - Brezinský, Blažek. Diváci: 5318.
Most: Vaniak - Suchý, Procházka, Krejčí - Prášil (87. Trubila), Vozábal, Škoda, Zbončák - A. Mendy, Brzezina (80. Pešír), Gašparík (71. Štípek). Trenér: Ščasný.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Brezinský, Janů - Dohnálek (46. Hodúr), Papoušek (80. Parks), Bílek, Pudil - Blažek, Nezmar. Trenér: Lavička.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.