Hlavní obsah

Slepička: Pálil jsem naslepo a měl štěstí

Sparťanský útočník Miroslav Slepička ve Zlíně rozhodl o výhře mistra, který tak zahájil jarní část soutěže úspěšně. Na vedoucí Slavii nyní ztrácí sparťané dva body, sešívaní ale mají večerní duel proti Českým Budějovicím k dobru. Ve Zlíně vyhrála Sparta po třinácti letech, přesto se soustředí na pokračování stíhací jízdy. „Je to teprve první, i když velmi důležitý, krok,“ řekl po zápase Slepička.

Článek

Třináct let Sparta ve Zlíně nevyhrála a tentokrát domácí jednoznačně přehrála. Jeli jste sem s obavami, že se nemusí povést zlomit tu negativní sérii?

Na zápas jsme se prakticky připravovali dva měsíce. Jeli jsme sem s cílem to prokletí zlomit. Nastoupili jsme s cílem vydat se ze všech sil a vyhrát. To se nám podařilo. Myslím si, že jsme byli lepší a mohli ještě další góly přidat. Jsme moc rádi, že to takhle vyšlo a navíc se hrál na těžkém terénu dobrý fotbal. Dík patří i naším fanouškům, kterých přijelo hodně, byli slyšet a pomohli nám.

Takže parádní vstup do jara...

Určitě, ale nepřeceňujeme ho. Je to teprve první, i když velmi důležitý, krok.

Zmínil jste další šance, vy jste jednu ve druhé půli neproměnil. Mrzí hodně?

Neproměněná dobrá šance vždycky mrzí, i když záleží, za jaké ji neproměníte situace. Naštěstí jsme už 2:0 vedli a vyhráli. Takže mohu říct, že jsem ji jen strašlivě spálil. Gólman zůstal stát, počkal si a já najednou nevěděl, kam to mám dát. Kopnul jsem to pak jako blázen. Naštěstí na ni mohu zapomenout. Nic neovlivnila.

V prvním poločase jste dal parádní gól, kterým jste vlastně rozhodl zápas. Mířil jste ke vzdálenější tyči, kam už brankář Baránek nedosáhl?

Dostal jsem dobrý balón. Chtěl jsem rychle vystřelit a měl jsem při tom štěstí. Pálil jsem naslepo, ale důležité je, že to spadlo do brány. Jsem za to rád. Byl to moc důležitý gól, který nás uklidnil pro zbytek zápasu.

Domácí vám dávali hodně prostoru, čekal jste něco takového?

Právě že vůbec ne. Očekával jsem naopak tvrdou a těsnou obranu. My jsme ale zaskočili domácí pohybem, rychlou kombinací. Moc jsme jim toho nedovolili. Vyplatila se pečlivá příprava na toto utkání. Nenechali jsme se zaskočit ani těžkým terénem. Hodně to klouzalo, zima byla strašná. Oproti přípravě v Andalusii i minulým dnům hrozitánský skok.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia zítra 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.