Hlavní obsah

Busta: Hráči se vybičovali k maximálnímu výkonu

PRAHA

V záchranářském boji 20. kola Gambrinus ligy remizovali fotbalisté Jablonce ve Vršovickém Dolíčku 1:1. Přestože hráli zhruba hodinu proti oslabenému soupeři, inkasovali a nakonec měli velké problémy vstřelit alespoň vyrovnávací gól. „Ve druhé půli, když jsme měli o jednoho hráče v poli víc, mě hra našeho mužstva hodně zklamala,“ netajil zármutek z nevyužité příležitosti hostující trenér František Komňacký.

Foto: www.fc-bohemians.cz

Trenér fotbalistů Bohemians 1905 Zbyněk Busta

Článek

První půlhodina utkání ve vršovickém Dolíčku nenaznačovala, že by se utkání mezi domácími a Jabloncem mělo vymykat od standardních zápasů. Potom ovšem přišla špatná rozehrávka fotbalistů Bohemians 1905, kterou vyběhnutím z pokutového území musel řešit domácí brankář Radek Sňozík. Ten ovšem útočícího jabloneckého Pavola Straku fauloval, za což viděl červenou kartu. Klokani tak byli nuceni hrát více jak hodinu o jednoho hráče na hřišti méně.

„Do vyloučení byla Bohemka v poli lepší. Ve druhé půli jsem byl naší hrou hodně zklamaný. Bomemka hrála svůj typický bojovný fotbal s nadšením a zaujetím. V našich silách ovšem bylo vyhrát. Před zápasem bych byl se získaným bodem spokojený. Teď být ovšem nemůžu, protože mužstvo, které hraje šedesát minut přesilovku, to musí zúročit,“ řekl k utkání Komňacký.

Na hřišti byly k vidění góly až ve druhém poločase. Překvapivě šli do vedení domácí hráči, když se z velkého úhlu dokázal v 68. minutě prosadit Jan Morávek. Domácí fanoušci už pomalu začali slavit zisk tří bodů, když pět minut před koncem osamocený Tomáš Necid v pokutovém území vsítil vyrovnávací a zároveň konečnou branku utkání.

„S předvedenou hrou svého mužstva jsem spokojený, v oslabení předvedlo dobrý výkon. Hráči se vybičovali na maximum. Čekali jsme, že Jablonec přijede s defenzivní taktikou a budeme se muset prosadit ze standardní situace. Kvůli vyloučení vyšla ale celá týdenní příprava naprázdno,“ mrzelo po utkání domácího trenéra Zbyňka Bustu.

Reklama

Související témata: