Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 1:2Liberec prohrál s Mladou Boleslaví gólem v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Řezníček 0 : 1
81. Kerić 1 : 1
89. Táborský 1 : 2

LIBEREC

Gól Iva Táborského z 89. minuty rozhodl o vítězství Mladé Boleslavi na hřišti Slovanu Liberec v sobotním utkání 24. kola Gambrinus ligy. Skóre zápasu otevřel v první půli hostující Jakub Řezníček. Už to vypadalo, že šestý jarní gól Chorvata Keriće z 81. minuty rozhodne o dělbě bodů. Táborský byl ovšem svou dělovkou o sedm minut později proti. „Jsem rád, že jsme vyhráli. Je to mé první prvoligové vítězství,“ radoval se před novináři trenér hostů Karel Stanner.

Článek

Domácí začali hodně vlažně, čehož mladoboleslavští využívali hlavně útoky po stranách a následnými centry do pokutového území. Po jednom takovém v 7. minutě nebezpečně hlavičkoval Rajnoch, brankář Zlámal reflexivně vyrazil. Z dalšího útoku se ovšem hosté už radovali. Kysela zatáhl míč po pravé lajně, odcentroval do vápna, kde se hlavičkou dokázal prosadit Řezníček a hosté vedli 1:0.

„Během deseti minut jsme si vytvořili dvě gólové příležitosti. Z naší strany byl obraz hry velice dobrý,“ připomněl kouč hostí Stanner děj z počátku utkání, kdy Mladá Boleslav svého hostitele jednoznačně přejížděla. K vyrovnání byli blízko liberečtí fotbalisté ve 20. minutě. Chorvat Andrej Kerić se uvolnil v pokutovém území, poslal přihrávku po zemi před branku na Smetanu, jeho střelu ovšem boleslavský gólman Miller pohotově vyrazil.

Střelu, které tleskal celý stadión, předvedl v nastavení první půle domácí Frejlach, jehož jedovatý volej letící pod břevno ovšem Miller vyrazil. Z následného rohu mohl hlavičkou vyrovnat liberecký stoper Košťál, i jeho pokus ale mladoboleslavský gólman za sebe nepustil. „Na jedné straně bylo potřeba rozložit zátěž na více hráčů. Bylo možné využít tento prostor k otestování některých fotbalistů,“ připomněl kouč libereckých Ladislav Škorpil fakt, že se jeho tým dostal už do klidného pásma tabulky, kde může zkoušet jiné herní varianty.

Otevřený fotbal

Začátek druhé půle přinesl otevřený fotbal, do slibných příležitostí se dostávaly oba týmy. Po hodině hry se ve skrumáži před boleslavskou brankou snažil prosadit vytáhlý Smetana, míč ale po chvíli získali pod kontrolu hosté. Aktivní Kerić pálil v 64. minutě, balón se bohužel pro domácí otřel jen o boční síť Millerovy brány. Nejblíže ke gólu byli domácí o minutu později a opět byl u toho Kerić. Ten se dostal do pokutového území hostů, jeho přízemní centr před brankou ovšem nezachytil ani Smetana, ani Bílek.

Nejlepší hráč na hřišti Kerić se přeci jen dočkal odměny za svůj kvalitní výkon. V 81. minutě si naběhl na kolmý pas ze středu hřiště, míč si v pokutovém území ještě pustil a podél padajícího Zlámala skóroval. Domácí se posléze dostali do tlaku. Ke vstřelení vítězné branky se už ovšem nedostali. Naopak, o třech bodech pro hosty rozhodl dvě minuty před koncem střídající Táborský, který nechytatelnou ranou z hranice vápna zvýšil na 2:1 pro hosty.

„Byť to bylo 1:1, když jsme vyrovnali, i tak jsme zanechali sestavu na tři útočníky a tři obránce. I to bylo otázkou otestování,“ řekl novinářům po utkání domácí kouč Škorpil, který už myslí na středeční čtvrtfinálový duel Poháru ČMFS s Třincem.

FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)
Branky: 10. Řezníček, 88. Táborský - 81. Kerić . ŽK: Polák - Poláček, Kalina, Řezníček, Hrdlička. Rozhodčí: Franěk, Slavík, Kubáň. Diváci: 5670.
Liberec: Zlámal - Holeňák, Polák, Košťál, Janů - Hudson (61. Liška), Bílek, Frejlach, Dočkal - Smetana (72. Nezmar), Kerić.
Mladá Boleslav: Miller - Procházka, Ševinský, Rolko, Kalina - Kysela, Hodúr (84. Sedláček), Rajnoch, Poláček (69. Hrdlička) - Mendy, Řezníček (74. Táborský).

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.