Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 0:0Fotbalová Slavia už ligu nevede, v Plzni nedala dvě penalty

PLZEŇ

Ani dva pokutové kopy nepomohly fotbalistům pražské Slavie v dohrávce 24. kola v plzeňských Štruncových sadech k zisku kýžených tří bodů. Dvakrát se ve vápně plzeňských hrálo rukou, dvakrát domácí hrdina zápasu brankář Lukáš Krbeček podržel své mužstvo. Kalivoda ani Tavares neuspěli a zápas skončil bezbrankovou remízou. Slavia zůstala na druhé příčce tabulky, díky lepšímu skóre vede Sparta. „Alespoň z jedné penalty jsme měli skórovat, je to ztráta,“ zhodnotil pro novináře po utkání kouč Slavie Karel Jarolím.

Článek

Začátek utkání se nesl v oťukávání na obou stranách. Žádný z týmů si v první patnáctiminutovce nedokázal vypracovat vážnější příležitost. Slavii dělal problém přechod do útoku, Plzeň brzdily zkažené přihrávky. Ve 24. minutě po faulu domácího Malchárka vystrašil ze standardní situace plzeňského brankáře Lukáše Krbečka Toleski, jehož střela jen o málo minula pravou tyč.

Po půlhodině hry se do slibné gólové situace dostávali slávisté, v zahuštěné plzeňské obraně ovšem Abraham po přiklepnutí Blažka bránu domácích trefit nedokázal. Ve 39. minutě to vypadalo, že byl Toleski ve vápně domácích faulován, hra ovšem pokračovala a do útoku se hrnuli domácí. Rada vysunul Varadiho, ten ale tísněný stoperem Brabcem slávistickou branku netrefil.

„Absolutně se potvrdil fakt, že má Slavia velmi kvalitní mužstvo. Myslím si, že jsme si bod zasloužili za nasazení, bojovnost. Potom, co gólman Krbeček chytil dvě penalty ve mně  převažuje absolutní spokojenost se získaným bodem,“ prozradil po zápase kouč Viktorie Stanislav Levý.

Slavia do druhého poločasu vstoupila aktivně. Bylo na ní vidět, že chce co nejdříve vstřelit branku. Chvílemi obléhala plzeňskou obranu, ale cestu k brankáři Krbečkovi si dlouho nemohla najít. Až přišla 56. minuta, kdy hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Slavie. V pokutovém území domácích se rukou míče totiž dotkl Sylvestre, a míč si tak na penaltový puntík postavil Kalivoda. Ovace fanoušků ve Štruncových sadech ovšem vzápětí sklidil brankář Krbeček, který střelu slávisty k levé tyči bez problémů lapil. Hostující záložník tak neodčinil čevenou kartu z derby v minulém kole a trenér Karel Jarolím jej po chvíli ze hřiště stáhl.

Penaltu už nedali větší hráči

„Davidovi jsem nic neříkal, on všechny pokutové kopy doposavad proměňoval, už nedali penaltu větší hráči,“ omlouval zahozenou příležitost svého hráče trenér Jarolím. „Rozhodně se z toho nepoděláme, pořád jsme na stejné úrovni jako Sparta, máme výhodu v tom, že máme lepší vzájemný zápas,“ připomněl skutečnost kouč sešívaných, při které by za stejného počtu bodů se Spartou po 30. kole slavila titul právě Slavia.

Plzeň se v další fázi hry soustředila více na to, aby neinkasovala. Plynulosti hry nesvědčilo ani časté přerušování po faulech na obou stranách. V 70. minutě vyzkoušel postřeh plzeňského gólmana Pudil střelou po zemi.

Případná remíza by byla rozhodně větším úspěchem pro plzeňské fotbalisty, čehož si byly vědomy oba týmy. Podle toho se také vyvíjelo posledních deset minut zápasu. Slavia po zisku míče hned pelášila na domácí bránu, plzeňští se naopak snažili míč co nejdéle podržet daleko od vlastní branky. Pět minut před koncem viděl hlavní rozhodčí Kocourek opět hru rukou ve vápně domácích. A podruhé se zaskvěl plzeňský brankář Krbeček, když střelu Tavarese mířenou také k levé tyči vyrazil. Zápas skončil bezbrankovou remízou a Slavie zůstala v tabulce o skóre druhá za Spartou.

„Pořád máme situaci ve svých rukou, měli jsme bonusy, které jsme vyčerpali. Musíme koukat jen na sebe. Ani Sparta neudělá maximum možných bodů,“ řekl na závěr novinářům Jarolím.

FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha 0:0
ŽK: Malchárek, Petržela, Krbeček, Halama - Kalivoda, Suchý. Rozhodčí: Kocourek, Filípek, Jiřík. Diváci: 4122.
Plzeň: Krbeček - Malchárek, Halama, Navrátil, Smola - Petržela (75. Psohlavec), Rada, Trapp, Lecjaks - Sylvestre (88. Borek), Varadi (90. Vrzal).
Slavia: Vaniak - Dřížďal, Suchý, Brabec, Hubáček (79. Jarolím) - Kalivoda (63. Černý), Tavares, Abraham, Pudil - Blažek (71. Střihavka), Toleski.
Ostatní zápasy 24. kola Gambrinus ligy
Liberec - Mladá Boleslav 1:2 (0:1)on-line
Branky: 81. Kerić - 10. Řezníček, 89. Táborský.
Sparta - České Budějovice 1:0 (0:0)on-line
Branka: 55. Horváth
Zlín - Viktoria Žižkov 0:0on-line
Ostrava - Jablonec 3:0 (0:0)on-line
Branky: 49. Neuwirth, 59. a 72. Svěrkoš
Brno - Most 2:1 (1:1)on-line
Branky: 10. A. Besta, 88. Wagner - 2. Rilke.
Teplice - Olomouc 1:1 (1:0)on-line
Branky: 8. Smejkal - 70. Bajer.
Bohemians 1905 - Kladno 1:1 (0:0)on-line
Branky: 90.+3 Rezek - 86. Kroupa.

Reklama

Související témata: