Hlavní obsah

Na Hané na žolíka nehrají

PRAHA

Na Hané našli svého žolíka. Stačí, aby fotbalová Olomouc nasadila na poslední minuty třiadvacetiletého Tomáše Kazára a on přijde a zápas rozhodne. Ve druhém kole zajistil povedenou trefou svému týmu tři body v duelu s Plzní, v neděli na Letné zachránil remízu. „Ale já žádným žolíkem nejsem,“ odmítal Kazár názor, že se stal olomouckým spasitelem.

Článek

Ani olomouckém trenérovi Zdeňkovi Psotkovi se moc nezamlouvá myšlenka, že by Kazár snad měl být jeho žolíkem. „V dnešním fotbale už to tak chodí, že střídající hráč rozhoduje zápasy. Ostatní jezdí na doraz a mají toho dost, zatímco on přijde čerstvý a je tudíž zcela zákonitě o dva tři kroky rychlejší,“ odmítal po remíze na Spartě zachráněné osm minut před koncem právě Kazárem myšlenku, že by si svého mladíka šetřil jako žolíka i na další utkání.

Kazár žolíkem nezůstane

„To vůbec ne. Proti Spartě jsme nebyli spokojeni s výkonem Janotky, takže dost možná, že v příštím ligovém kole doma proti Jablonci ho právě Kazár nahradí už od začátku,“ přiznal kouč Hanáků.

Třiadvacetiletý Tomáš Kazár si o místo v základní sestavě Olomouce řekl výkonem, ale samozřejmě i gólem. Zatím nejcennějším a nejdůležitějším v kariéře.

„Proti Plzni jsem dal branku, která znamenala tři body a samozřejmě těšila, jenže gól vstřelený na Spartě byl mým dětským snem, který se teď naplnil,“ netajil spokojenost. Nijak se ale nekasal, natož aby se naparoval. „Gól je odměnou pro spoluhráče, kteří v průběhu devadesáti minut nechali na hřišti všechno a dřeli do posledních chvil.  Já se dostal na plac jen na posledních patnáct minut, takže jsem jim vrátil jen to, co oni na hřišti nechali.“

Pokřik, nad nímž se trenér usmívá

Bod urvaný na pražské Letné znamená pro fotbalovou Olomouc hodně. Vždyť v lize ještě neprohrála, po třech kolech má na kontě sedm bodů a hřeje se na ligovém výsluní. Dost možná i proto zazníval po nerozhodném výsledku uhraném na Spartě z kabiny Hanáků vítězný pokřik zakončený zvoláním: „Kdo vyhraje ligu? Olomouc!“

„Ale ne, my jsme si žádný takový plán nedali a ani o pohárových ambicích jsme před startem ligy s vedením našeho klubu nemluvili. Taková Sparta má přece daleko kvalitnější kádr a mnohem silnější hráče než my. Nám jde jen o to zařazovat do mužstva naše vlastní odchovance a hrát fotbal, který by se divákům líbil. A navíc mluvit o podobných cílech už po třech kolech je krajně předčasné,“ jen se usmíval pokřiku svých svěřenců trenér Zdeněk Psotka.

„Každý si přece přeje být nejlepší,“ prozrazoval jeho žolík Tomáš Kazár, na co olomoucká kabina myslí.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.