Hlavní obsah

Komňacký byl po domácí ztrátě spokojen i s bodem

JABLONEC

S vědomím, že v případě vítězství se posunou do čela prvoligové tabulky, nastupovali fotbalisté Jablonce proti Mladé Boleslavi. A průběh zápasu tomu i nasvědčoval. Jenže stačilo vyrovnání hostů a naděje Severočechů vzaly za své. Jablonečtí tak zůstávají na čtvrtém místě se sedmi body.

Foto: archiv

František Komňacký

Článek

„Když odhlédneme od toho, že jsme ztratili doma dva body, je celkový vstup do sezóny úspěšný. Vyhráli jsme ve Zlíně, porazili Ostravu a remizovali s Boleslaví, což není špatná bilance. S každým solidním výsledkem musíme být spokojeni,“ konstatoval jablonecký trenér František Komňacký.

A proč se nepovedlo dotáhnout do vítězného konce nedělní bitvu se Středočechy? „Boleslav nás zhruba od třicáté minuty přehrávala. Vyrovnání viselo ze vzduchu a naše hra směrem dopředu postrádala přesnost a nebezpečí. Bod je pro nás dobrý. Vždyť jsme už teď nasbírali víc bodů než loni za deset kol,“ tvrdil kouč a připomněl, že tým musel zápolit i s virózou. „Nejvíc to odnesli Žofčák, který brzy vystřídal, a Homola, který byl v týdnu dokonce na kapačkách,“ upřesnil Komňacký.

Jabloneckým specialistou na rychlé góly je záložník Petr Pavlík. Brzy otevřel skóre proti Ostravě a totéž zopakoval i v duelu s Mladou Boleslaví. „V předzápasovém bulletinu jsem vyslovil přání, že chci hrát v útoku, ale to bylo spíš z legrace. Moje místo je ve středu pole. A že jsem dal ty góly? Pomohla mi i náhoda. Prostě jsem do toho praštil a spadlo to tam. Příště dá někdo jiný, na střelce si nehraju. Klidně se zastavím na těch dvou brankách, ale věřím, že do konce sezóny ještě něco přidám,“ líčil Pavlík.

Pavlík byl s bodem spokojený

S bodem byl nakonec spokojen. „Je to pro nás malé vítězství, protože druhou půli jsme se jen bránili a bylo znát, že nás v týdnu postihla viróza. Došly nám síly,“ uvědomoval si. Jak vidí ambice Jablonce? „Když se dáme do kupy zdravotně, nemusíme se nikoho bát. Doufám, že se k nám nebude jezdit pro body,“ dodal Pavlík.

Mladoboleslavský trenér Pavel Hapal byl z výsledku zklamán. „Zápas se mi nehodnotí dobře, protože jsme měli na víc, než na remízu. Kromě začátku utkání jsme odehráli kvalitní partii, hlavně druhý poločas. Vypracovali jsme si dost brankových příležitostí, které jsme nezakončili gólem,“ rekapituloval kouč Středočechů.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.