Hlavní obsah

Mladý slávistický střelec Necid odchází do CSKA Moskva

PRAHA

Největší slávistický talent Tomáš Necid opouští fotbalový Eden a míří do ruského CSKA Moskva. Moskevský dres ale nejlepší střelec nedávného evropského šampionátu devatenáctek oblékne až od nového kalendářního roku, podzim ještě odehraje ve Vršovicích. "Jsme rádi, že Tomáš odejde až v lednu a v průběhu podzimu Slavii pomůže v lize i v Evropě,“ přiznal ředitel klubu Doležal na webových stránkách klubu.

Článek

Slavia veškeré informace o přestupu Tomáše Necida úzkostlivě tajila, jako první odhalil informaci o plánovaném transferu do Ruska Sport.cz. A v pátek dopoledne klub na svých oficiálních stránkách potvrdil odchod Necida do CSKA Moskva. "Taková nabídka se nedala odmítnout, je to srovnatelné pouze s přestupem Karla Poborského do Manchesteru United,“ uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal a pochvaloval si fakt, že Necid odejde až v lednu: „Jsme rádi, že Tomáš ještě v podzimní části sezóny Slavii pomůže nejenom v lize, ale i v pohárové Evropě."

Necidova hvězda prudce zazářila na evropském šampionátu fotbalových devatenáctek, kde se stal nejlepším střelcem finálového turnaje. Však se také na něho přijelo podívat hned několik manažerů a skautů z evropských velkoklubů – Realem Madrid počínaje a Ajaxem či Juventusem konče. Nakonec ale všechny trumfla nabídka z Ruska.

Nehoda: Tomáš má góly v genech

"Přes zájem několika evropských velkoklubů jsme se s Tomášem společně rozhodli pro CSKA, protože jejich zájem byl podložen konkrétní nabídkou a výsledkem jednání je velmi lukrativní smlouva pro hráče," nechal se slyšet hráčův manažer Zdeněk Nehoda a pokračoval: „Necid je rozeným střelcem, který má góly v genech,“ řekl Nehoda. „Tomáš byl nejen nejlepším střelcem na letošním mistrovství Evropy devatenáctek, ale i na šampionátu sedmnáctek před dvěma lety,“ poznamenal.

Po evropském šampionátu devatenáctek se Necid vrátil z hostování v Jablonci do Slavie, v jejímž dresu nastoupil ve všech čtyřech podzimních zápasech a také ve dvou duelech kvalifikace Champions League proti Fiorentině. Jakmile však pouť Pražanů za vysněnou milionářskou Ligou mistrů skončila, bylo jasné, že ho Slavia v Edenu neudrží.

Reklama

Související témata: