Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 2:0Slavia díky dvěma gólům Necida porazila Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Necid 1 : 0
43. Necid 2 : 0

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha připravili Jablonci první porážku v sezóně a po pondělní výhře 2:0 jsou díky lepšímu skóre na druhém místě ligové tabulky. Do čela tabulky střelců se posunul Tomáš Necid, který vstřelil obě branky. Na trávník se v průběhu druhého poločasu dostal také Vladimír Šmicer, který v ligovém zápase nastoupil poprvé od letošního 17. května.

Článek

V pondělní dohrávce šestého kola Gambrinus ligy se v Edenu proti Slavii představil Jablonec, který doma Pražané dokázali porazit pouze jednou z posledních osmi pokusů. Tuto nepříznivou bilanci chtěli svěřenci trenéra Karla Jarolíma v sychravém podvečeru prolomit a podle toho také do utkání vstoupili.

Již po dvaceti sekundách se ve vápně Jablonce ocitl Necid, který tvrdou ranou dokázal prostřelit hostujícího gólmana Špita. Pomezní sudí Pelikán však nesprávně odmával ofsajd a upřel tak domácím vedoucí branku. Do další šance se mladý střelec, který v lednu přestoupí do CSKA Moskva, dostal v deváté minutě, ale včas k němu přistoupil Hamouz a střelu zablokoval.

Necid do poločasu dvakrát skóroval

Ve 12. minutě se osmělili také hosté a Vaniak měl plné ruce práce s Žofčákovou střelou. O deset minut později musel slávistický gólman předvést další fantastický zákrok proti hlavičce Zábojníka, kterou vytěsnil mimo tři tyče. Mírnou převahu i přes dvě šance hostů měli domácí a dokázali toho využít ve 24. minutě. Byl u toho opět devatenáctiletý Necid, který napřáhl ze dvaceti metrů a přízemní ranou podstřelil Špita.

O další branku připravil Necida opět zdvihnutý praporek pomezního. Nejlepší střelec ligy si však nenechal zkazit náladu a ještě do poločasu přidal druhý zásah. Ve 43. minutě zahrával Krajčík standardní situaci, centr prodloužil hlavou Brabec přímo k Necidovi, který už neměl problém dostat míč do sítě.

Necid roste zápas od zápasu

"Roste zápas od zápasu. Včera měl trochu zdravotní problémy, tak jsme ho nechali odpočívat," řekl na adresu mladého střelce trenér sešívaných Karel Jarolím a jeho protějšek na lavičce Jablonce František Komňacký uznale přikyvoval: "Už když jsem ho trénoval v Jablonci, byl nebezpečný v šestnáctce, nyní ale zapracoval na mezihře. Dokáže sklepnout balón a rychle ho posunout. Mám z něho dobrý pocit, je to veliký talent."

Větší spokojenost panovala u trenéra domácích Jarolíma s prvním poločasem. "První půle byla lepší. Převahu jsme dokázali vyjádřit i brankově. Ve druhém poločase byla řada situací, které jsme měli řešit s větším klidem," našel chyby na výkonu svých svěřenců Jarolím.

Na trávník se dostal i Šmicer

Po změně stran domácí ubrali na aktivitě a jablonečtí najednou měli mnohem více prostoru než v prvním poločase. V 55. minutě vystřelil z osmi metrů Michálek, ale pozorný Vaniak jeho tvrdou bombu vyrazil na roh.

"Slavia byla lepší a zaslouženě vyhrála, výsledek je spravedlivý. Rozdíl byl vidět hlavně v koncovce. Slavia dokázala proměnit dvě šance, kdežto nás vychytal gólman Vaniak," posteskl si na chabou produktivitu svého týmu Komňacký.

Velké ovace zněly Edenem v 78. minutě. To se totiž po několika měsíční pauze zaviněné zraněním na prvoligové trávníky vrátil Vladimír Šmicer, když vystřídal Toleskiho. Šmicer nastoupil naposledy právě proti Jablonci v posledním loňském ligovém kole, po kterém sešívaní slavili mistrovský titul.

Slavia Praha - FK Jablonec 2:0 (2:0)
Branky: 24. a 43. Necid. Rozhodčí: Kocourek - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Necid, Hubáček - Hamouz, Krejčí. Diváci: 7243.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Šiklič (34. Hubáček) - Belaid, Tavares, M. Jarolím (68. Švento), Černý - Necid, Toleski (78. Šmicer). Trenér: K. Jarolím.
Jablonec: Špit - Zábojník (46. Krejčí), Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Pavlík, Loučka (71. Valenta), Žofčák - Klapka (80. Hesek) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: