Hlavní obsah

Bohemians šokovali Liberec, Olomouc se rozešla smírně s Brnem

PRAHA

Šokující výsledek přineslo nedělní utkání 7. kola fotbalové ligy mezi Bohemians Praha a Libercem. Severočeši jako jasný favorit duel s nováčkem nezvládli a prohráli 0:2. Naopak nakloněná židle pod ostravským koučem Karlem Večeřou se mírně vyrovnala. Slezané totiž porazili Příbram 2:0 a pohromu prozatím odvrátili. Ve večerním duelu remizovali fotbalisté Olomouce na vlastním trávníku s Brnem 1:1.

Článek

Kdo přišel na stadión Mladé Boleslavi až v 9. minutě zápasu, musel litovat. Domácí totiž už v té době přehrávali Kladno v poměru 2:0. Tým svěřenců Pavla Hapala poslal do vedení již v první minutě záložník Poláček. Sedm minut nato se trefil nejlepší střelec předminulé sezóny Luboš Pecka. Jeho brance předcházela střela Macha, kterou kladenský brankář Pavlík pouze vyrazil před mladoboleslavského forvarda.

Fotbalisté Baníku Ostrava se před domácím publikem po téměř 70 minut trápili. Brankový půst ukončil až v 68. minutě stoper René Bolf, který otevřel skóre hlavičkou po centr z rohového kopu Rudolfa Otepky. Vítězství Baníku v nastaveném čase pojistil nešťastným vlastním gólem příbramský Nohýnek.

Šok pro Liberec

Prozatímní největší překvapení aktuálního kola přichystali fotbalovým fanouškům hráči Slovanu Liberec. Severočeši se po šesti odehraných zápasech vyhřívali na třetím místě v tabulce a na trávník nováčka Bohemians Praha tak jeli jako jasní favorité. Rozčarování svěřenců Ladislava Škorpila nejprve načal Zoubek, když v jednadvacáté minutě vymetl šibenici Hauzrovy branky. Dílo zkázy pro Slovan dokonal ve druhé půli Kincl, jenž usměrnil hlavičku do protipohybu gólmana.

Jablonec se nenechal rozhodit poslední prohrou na půdě Slavie a v domácím duelu s Viktorií Žižkov si zajistil vedení 2:0 již v prvním poločase. Do vedení poslal Severočechy ve 13. minutě slovenský útočník Hesek, který přehodil povedeným lobem brankáře Hrušku. David Lafata si ve 25. minutě počínal v zakončení s rozvahou, což vyústilo v branku na konečné skóre 2:0.

V Olomouci viděli remízu

V Olomouci šlo Brno do vedení v 16. minutě po velmi pohledné akci na jejímž konci byl po přiťuknutí míče Bestou Karel Večeřa. Ten si naběhl středem statické domácí obrany a přelobování Drobisze už pro něj nebyl problém. Hanácký tým se ovšem nepoložil, čehož je dokladem 32. minuta, ve které se domácí usadili před brankou Martina Lejsala. Po centru z pravé strany a nastalých zmatcích na malém vápně vsítil vyrovnávací a konečnou branku na 1:1 Michal Hubník.

Utkání 6. kola Gambrinus ligy:
Plzeň - Č. Budějovice 1:1on-line
Branky: 69. Petržela - 73. Sedláček
Neděle:
Ostrava - Příbram 2:0on-line
Branky: 68. Bolf, 90+1. Nohýnek vlastní.
Ml. Bolelsav - Kladno 2:1on-line
Branky: 1. Poláček, 8. Pecka - 80. Killar.
Jablonec - Žižkov 2:0on-line
Branky: 13. Hesek, 25. Lafata.
Bohemians - Liberec 2:0on-line
Branky: 21. Zoubek, 76. Kincl.
Olomouc - Brno 1:1on-line
Branky: 16. Večeřa - 32. Hubník
Pondělí:
17:15 Sparta - Tepliceon-line
19:30 Zlín - Slaviaon-line

Reklama