Hlavní obsah

Sparťanský útočník Došek letí do Řecka, odchází do Xanthi

PRAHA

Fotbalový útočník Libor Došek opouští Spartu Praha a stane se novým hráčem řeckého klubu Xanthi. Letenský kanonýr odchází na půlroční hostování s opcí na pozdější přestup. Po návratu ze soustředění v Hongkongu to potvrdil hlavní trenér mužstva Jozef Chovanec.

Článek

Odchod Doška se zdál být na spadnutí od chvíle, kdy Letenští začali dělat po konci podzimu čistku v kádru. O třicetiletého hráče měla velký zájem také Viktoria Žižkov, ale k dohodě nedošlo a nakonec střelec 69 ligových branek vyrazí na své první zahraniční angažmá. "Kluby jsou spolu domluveny. Libor teď ještě vyráží do Řecka, aby si tam sám doladil některé podrobnosti," řekl v sobotu v poledne mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Odchovanec brněnského fotbalu působil během kariéry také v Synotu Staré Město, Blšanech a Liberci, odkud v roce 2005 přestoupil do Sparty Praha. V české lize nastoupil ke 252 utkáním.

Sparta ovšem stále jedná i o dalších změnách. Na odchodu je také zkušený záložník Kisel. "Nepočítám s tím, že by přestoupil v rámci domácí ligy. Ve hře je pouze zahraničí," prohlásil hlavní kouč Jozef Chovanec na adresu slovenského záložníka, o kterého nedávno projevil zájem turecký Besiktas Istanbul.

Pražané hned v pondělí odlétají na herní soustředění do španělské Málagy. Kádr, který byl v Asii, doplní obránce Krob a brankář Švenger. Ti další, kteří zůstanou v Praze, nemají podle Chovance na jaře šanci. Kromě Kisela jde také o Hada, Pečnika či Kóňu.

Sparta však stále jedná o příchodu dvou dalších posil. Rakouského stopera Hohenedera a blíže neurčeného gólového útočníka. "Nevyulučuji, že by s námi mohli odletět do Španělska, ale je to složitější. Pokud jde o Hohenedera, musíme se připravit i na variantu, že se s Lincem nedohodneme. Také v případě střelecky disponovaného útočníka máme víc tipů. Každopádně však napevno počítám s tím, že dva noví hráči ještě do začátku jara přijdou," avizuje Chovanec.

Reklama

Související témata: