Hlavní obsah

Bitva o druhé místo bez vítěze, Sparta remizovala s Libercem

PRAHA

Slávisté mohou být v klidu. Červenobílí sice prohráli v Olomouci, fotbalisté Sparty však nedokázali na jejich zaváhání zareagovat. V dohrávce 22. kola Gambrinus ligy doma jen remizovali s Libercem 1:1. Po Keričově gólu prohrávali, aspoň bod jim vystřelil Kucka. V příštím kole je na pořadu velké pražské derby, Slavia vede ligu před Spartou o 11 bodů.

Článek

Sparta rozhodně měla svému soupeři co vracet. Právě loňská porážka 0:3 u Nisy začala černý týden, během něhož Letenští ztratili pohárovou Evropu, dostali debakl v derby, trenér Lavička skončil a zbytek podzimu pak nestál za nic. Ještě větší motivací však bylo druhé místo v tabulce, které bylo v sázce.

Nešťastně začal zápas pro libereckého stopera Košťála. Po srážce s Holendou strávil úvodních pět minut za postranní čárou a na hřiště se vrátil s tampónem v nose. Během jeho ošetření musel Slovan přečkat šanci Žofčáka, po níž následovaly další. Wilfried však nevyužil Holendovu pobídku ani ošemetnou hlavičku, Kucka prudkou střelou branku netrefil a mimo pak hlavičkoval také aktivní Holenda.

Sparta se do přestávky neprosadila, což se na ní negativně projevilo. Druhý poločas začala mdle, jako by ji kvalifikace Ligy mistrů nezajímala. Nebylo tedy divu, že se v 56. minutě chorvatský expres Kerič řítil sám na Blažka, letenský gólman však proti němu uspěl a udržel sparťanské naděje. Zatímco domácí stříleli jen nad Zlámalovu branku, liberecký Papoušek z dalšího kontru znovu prověřil Blažka.

Varování nebrali Pražané vážně a pykali za to. Na Vulinův centr si naběhl Kerič a hlavou dal Spartě svůj třetí gól v sezóně. S dvanácti trefami se navíc osamostatnil v čele tabulky střelců. Chovancův tým potřeboval kus štěstí, aby za pět minut vyrovnal. Kuckovu střelu tečoval Košťál a míč zapadl za Zlámala do sítě. Víc už Letenští nestihli. Nejenže se tak nekoná žádné pronásledování Slavie, hlavně doma ztratili další body v bitvě o druhé místo.

Sparta Praha - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 75. Kucka - 70. Kerič. Rozhodčí: Kovařík - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Berger, Kušnír - Papoušek, Liška, Dejmek. Diváci: 6907.
Sparta: Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník, Pamič (75. Matušovič) - Žofčák, Kucka, Kladrubský, Zeman (60. Berger) - Holenda (68. Kulič), Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Dejmek, Košťál, Vulin - Kerič, Gecov, Frejlach (63. Liška), Papoušek (85. Radzinevičius), Dočkal - Blažek (82. Dort). Trenér Ladislav Škorpil.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.