Hlavní obsah

Lička: Teď se rozhodne o blízké budoucnosti každého z Baníku

Nemožné! Krize Baníku Ostrava se nezastavila ani v nedělním utkání 25. kola Gambrinus ligy a body na Bazalech posbíral poslední Zlín. Fanouškům Baníku dochází trpělivost, vedení kritiku pokorně přijímá. „Jsme trestáni za všechno, co jsme v minulých týdnech a měsících udělali špatně,“ řekl po nedělní porážce generální manažer a dočasný trenér Verner Lička.

Článek

Při nástupu týmu diváci rozvinuli transparent s nápisem „Když jsem se v práci flákal, vyhodili mě na hodinu.“ Co tomu říkáte?

Přijímám to. Fanoušci chtějí fotbalové potěšení a po právu na nás vyvíjejí pozitivní tlak. Abychom všichni v Baníku dělali svoji práci poctivě.

Jednají tak hráči Baníku?

Odpovídám ano. Dneska prohrávali 1:3 a poprvé zachovali organizaci hry až do konce, bojovali, rvali se. Lukeš přišel po zápase za mnou a ptal se mě: Trenére, co mám dělat, abych dal gól? A já mu řekl: jako hráč jsem nikdy nepochopil, proč mi to právě střílí a proč mi to zrovna vůbec nejde. Jasná odpověď neexistuje. Ono to přijde, ale kdy, to nikdo neví.

Na Bazalech už vyhraje i poslední tým tabulky. Co se to děje?

Jsme trestáni za všechno, co jsme v minulých týdnech a měsících udělali špatně. Vezměte si dnešní zápas: Za stavu 1:1 jsme spálili sedm tutovek. Jindy bychom čtyři proměnili. Pak sebereme soupeři míč, zakládáme nový útok, ale první přihrávka trefí rozhodčího a v útoku je rázem soupeř a dá nám gól.

Jak mnoho ovlivňují výkony hráčů dluhy, ke kterým se Baník přihlásil?

Výkony? Vůbec je neovlivňují! Finanční otázky mají na současnou sportovní situaci nulový vliv. Pro sportovní přípravu máme stále na české podmínky top podmínky. Nestalo se, abychom nemohli jet třeba na soustředění.

Co s tím? Co dál?

Překonat tak špatné období v jakém se právě nacházíme, na to je zapotřebí čas. A ten nemáme. Před námi je ještě pět ligových zápasů, v nichž se každý zcela odhalí a ukáže se kdo je kdo. V těch pěti utkáních se rozhodne o blízké budoucnosti každého z nás.

Tím naznačujete, že po sezóně budou padat hlavy?

I to je možné, nemohu to vyloučit. Chci říct, že výsledky a výkony v těch pěti ligových utkáních, která scházejí do konce programu, budou důležité. Jsme ve velmi svízelné situaci, ale já říkám, že i ta nejhorší zkušenost je dobrá a může posílit.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.