Hlavní obsah

Eden znovu nepadl, i když Mladá Boleslav byla výhře blízko

PRAHA

Již v derby měli fotbalisté Slavie namále. Tehdy nedobytnost Edenu uhájili, stejně jako v dohrávce 25. kola Gambrinus ligy. Prvním týmem, který by červenobílé na jejich hřišti v sezóně zdolal, mohla být Mladá Boleslav, která se za stavu 1:3 bodově dotahovala na druhou Spartu. Obhájce titulu však stačil vyrovnat na konečných 3:3, takže tabulku dál vede o osm bodů.

Článek

Dvanáct domácích zápasů ve svém Edenu fotbalisté Slavie neprohráli. Sotva však byl jejich nový stánek oficiálně přejmenován na Synot Tip Arenu, což vlajkonoši přijali velmi nelibě, začali duel s ambiciózním soupeřem zle.

Kdyby Mladá Boleslav po deseti minutách vedla 3:0, nemohl se nikdo divit... Již v 5. minutě totiž po Opielově pasu pláchl domácím zázračný mladík Chramosta a zřejmě bez teči nabíhajícího Papadopulose překvapil Vaniaka. Útočník tak skóroval ve třetím utkání po sobě. Zkoprnělí červenobílí se pak jen dívali, jak se do další šance vřítil Papadopulos a jak Sylvestreho tutovku čapá Vaniak.

Tím ovšem poločas plný událostí teprve začal. Pražané se nejdřív zlobili, že je milimetrový Fořtův ofsajd připravil o vyrovnání. A pak jásali, jak dobře si vychovali Hrdličku. Obránce v boleslavském dresu totiž zazmatkoval tak dokonale, že si šoupl míč do vlastní branky... Ani to však ligového lídra neuklidnilo. Po Papadopulosově centru měl Sylvestre dostatek času, aby tentokrát s přehledem prostřelil Vaniaka. Hapalův tým tak potvrzoval, že to s útokem na kvalifikaci Ligy mistrů myslí vážně.

Přestřelka dospěla ke smíru

Do druhého poločasu poslal trenér Jarolím na hřiště mladíka Černého a začal hrát na tři obránce. Moc to však nepomáhalo a ani poté, co Hrdlička zahrál oběma rukama, se penalta nepískala. Naopak Středočechům stačil jediný brejk do otevřené obrany, Chramosta s přispěním Suchého dostal míč k Papadopulosovi a ten do prázdné branky pohodlně zvýšil. V 66. minutě se už domácí penalty dočkali, Rolko stáhl rukama Fořta. Jenže zase nic - Belaid při exekuci neuspěl, Miller jeho střelu vyrazil.

"To už byl opravdu kritický moment. Pořád jsem ale ještě neskládal zbraně a zkoušel přesvědčit hráče, aby šli za vyrovnáním," líčil Karel Jarolím.

Zápletka však přece jen přišla. Právě Belaid po akci Černého vystřelil a s pomocí teče snížil na 2:3. Drama pokračovalo v rychlém tempu dál. Tutovku měl Sylvestre, na druhé straně zase Černý. Jarolímův žolík se dočkal až na druhý pokus. Krásnou střelou z dvaceti metrů vymetl šibenici a vyrovnal na 3:3. A to byl také konečný stav.

"Viděl jsem krásný zápas se spoustou gólů a dalších šancí. Jsem zklamaný, že jsme ho nedotáhli do vítězného konce. Za stavu 3:1 jsme měli brejk dva na jednoho. Nevyužili jsme ho a to rozhodlo," litoval boleslavský kouč Pavel Hapal.

V Edenu byl k vidění vrchol jarní sezóny. "Sportovní vrchol to byl. Já už zažil na jaře víc vrcholů, ale ty nebyly sportovní... Pro nezaujatého diváka krásný zápas, pro naše fanoušky utkání na infarkt," vtipkoval Jarolím. "Výborný byl už náš podzimní vzájemný duel, ale v něm góly nepadaly. Teď už ano," poukázal Hapal.

Slavia Praha - Mladá Boleslav 3:3 (1:2)ON-LINE
Branky: 25. vlastní Hrdlička, 78. Belaid, 86. M. Černý - 5. Chramosta, 36. Sylvestre, 60. Papadopulos. Rozhodčí: Příhoda. ŽK: Brabec, M. Černý, Trapp - V. Procházka, Opiela, Janíček, Rolko, Poláček. Diváci: 11 427.
Slavia: Vaniak - Dřížďal (46. M. Černý), Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Trapp, M. Jarolím (56. Ivana), Švento - Fořt, Pekhart (77. Besta). Trenér: Jarolím.
Mladá Boleslav: Miller - Janíček, V. Procházka, Rolko, Hrdlička - Mendy (61. Kalina), Sylvestre (86. Táborský), Opiela, Poláček - Papadopulos, Chramosta (82. Kúdela). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: