Hlavní obsah

Dopálený slávista Černý: Jedna velká tragédie, co teď předvádíme

PRAHA

Jsou nebezpeční sami sobě. A tak přestože ještě stále vedou Gambrinus ligu o pět bodů před Spartou, dochází fotbalistům Slavie humor. Pět kol už nevyhráli a teď navrch domácí pohárová prohra s druholigovým Slováckem. Po ní byli hráči nuceni si přiznat, že s takovými výkony by ještě mohli mistrovský titul ztratit. Byť koncem března vedli tabulku již o dvanáct bodů...

Článek

Zavřeli se v šatně a pěkně od plic si mezi sebou všechno vyříkali. Rozčarování by se v Edenu po porážce se Slováckem dalo krájet. Nešlo ani tak o domácí pohár, vždyť v semifinále mají červenobílí k dobru ještě odvetu na hřišti soupeře. Tristní bilance je ovšem alarmující - Slavia z osmi posledních zápasů dokázala porazit jen Zlín. A nikdo neví, co se s ligovým lídrem děje.

„To bychom sami také rádi věděli... Jedno je ale jisté, takhle už to dál nejde! Když budeme takto pokračovat, tak v lize nemusíme skončit ani do třetího místa. Co v poslední době předvádíme, to je jedna velká tragédie,“ rozohnil se záložník Jaroslav Černý, jeden z nejzkušenějších obhájců titulu.

„V posledních zápasech je jasně vidět, že to, co teď hrajeme, zkrátka nestačí. Nějaké řeči kolem jsou zbytečné. Teď musíme máknout na hřišti,“ přizvukoval mu další středopolař Marek Jarolím.

To už si sešívaní připomínají od začátku dubna, kdy jejich krize začala. Marně. „Předsevzetí jsme si samozřejmě dávali hned po prvním prohraném utkání v Olomouci,“ přikyvoval Jarolím. „Tou dobou jsme na tom byli ještě relativně dobře. Jenže teď už není na co čekat. Když v neděli neporazíme Budějovice, bude to v pytli. Když už to nejde fotbalovostí, musíme to prostě ukopat a vyhrát!“ hřímal Černý.

Nepříjemnosti se na slávisty valí ze všech stran

Když už obhájci titulu nestačí doma ani na druholigového soupeře, je to vážné. „Hrajeme se Slováckem a nevytvoříme si pořádnou šanci. To je fakt tragédie,“ kroutil hlavou Černý a zkusil pojmenovat příčiny jarní mizérie. „Je to shoda okolností. Nedáme gól, sami naopak jako první inkasujeme. Máme dost zraněných - valí se to na nás ze všech stran. Podobné to bylo i loni, kdy už jsme v jednu chvíli pár kol před koncem prakticky přišli o titul,“ srovnává.

Nálada v kabině je logicky pod psa. „Vrcholový sport je z větší části o hlavě, která hodně rozhoduje. Nejsme však zase natolik sesypaní a skleslí, že bychom se na hřišti báli. Jediná cesta, jak z toho ven, je začít hrát jinak. Mnohem víc se obětovat. Jako by to bylo o život!“ vyzval Marek Jarolím.

Trumfy v rukou však Slavia drží dál. „Ještě pořád to máme ve svých rukou a nemusíme se tudíž na nikoho ohlížet. Máme pět bodů náskok, tak to musíme dokopat,“ zdůraznil Černý.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.