Hlavní obsah

Žlutá pro Wilfrieda stačila, jeho kauza odložena ad acta

PRAHA

Žlutá karta byla pro sparťanského útočníka Wilfrieda dostatečným trestem za extempore ve Zlíně, které po nedělním ligovém duelu posledního celku s Pražany přetřásala všechna media. Wilfrieda dokonce zpočátku obviňovala z hrubého napadení mladého zlínského podavače míčů. „K ničemu takovému nedošlo, i Zlín nám potvrdil, že chlapec neutrpěl žádnou fyzickou ani psychickou újmu,“ řekl pro Sport.cz předseda disciplinární komise Alexander Károlyi.

Článek

Károlyiho fotbalový tribunál se mediálně hodně nafouknutou kauzou zabýval během čtvrtečního rokování. „Ve vyjádření zlínského klubu jasně stojí, že k žádnému zranění mladého podavače míčů Patrika Hlobila nedošlo, což ostatně potvrdila i jeho matka. Chlapec lékařské ošetření vyhledal nemusel, v pondělí šel normálně do školy, odpoledne už trénoval,“ líčil Alexander Károlyi, z čeho jeho disciplinární komise vycházela.

„Navíc i hráč Wilfried prohlásil, že chlapci sice vytrhl míč, ale v žádném případě nedošlo k nějakému fyzickému kontaktu. To ani neodpovídá jeho způsobům,“ dodal pro Sport.cz Károlyi, který kauzu fotbalisty z Pobřeží Slonoviny odložil ad acta.

Jeho komise řešila i vyloučení slavistického brankáře Martina Vaniaka ve čtvrteční semifinálové pohárové odvetě na Slovácku. Červená byla pro Vaniaka o to bolestivější, že společně s českobudějovickým Kučerou byl v letošním ligovém ročníku jediným hráčem, který nevynechal ani jednu jedinou minutu. Kdyby mu Károlyi udělil nepodmíněný trest, o tento primát by Vaniak přišel.

„Na rekordy jsme se neohlíželi, přihlédli jsme však k tomu, že devětatřicetiletý Martin Vaniak ještě nikdy před disciplinární komisí nestál a my ho netrestali. Navíc ani delegát inkriminovanou situaci neviděl, takže jsme nakonec byli shovívaví a Vaniak si odnesl podmíněný trest na jeden zápas,“ glosoval podmínku pro slávistického brankáře Károlyi.

Reklama