Hlavní obsah

Teď už na vypsané prémie za postup má, protože Čáslav prodala ligu Slovácku

ČÁSLAV

Zapřísahal se, že už nikdy v životě podobnou frajeřinu neudělá. „Než totiž uplynulý ročník druhé ligy začal, vypsal jsem pro mužstvo za postup do ligy prémie. Miliónové a na naše poměry tudíž strašně vysoké,“ přiznal manažer fotbalové Čáslavi Martin Svoboda, jak se spálil. Rok předtím se totiž jeho mužstvo ve II. lize zachraňovalo. „Nikoli za minutu, ale za sekundu dvanáct,“ opravoval Sport.cz.

Foto: René Svoboda

Manažer fotbalistů Čáslavi Martin Svoboda (vpravo) oslavuje postup do první ligy.

Článek

Byla to utopie, která se ovšem naplnila v realitu. Než totiž uplynulý ročník II. fotbalové ligy začal, nevsadil by na Čáslav jako na postupujícího nikdo ani pětník. „Tak jako každoročně jsem 1. července začalo dávat dohromady mužstvo, které bude II. ligu hrát. Vždyť my měli sedm našich hráčů, z nichž jsme ještě dva pustili na hostování. I proto jsem fanfarónsky vypsal prémie za postup do ligy,“ přiznával sportovní manažer Zenitu Čáslav Martin Svoboda, jak svůj tým motivoval.

Teď už i na prémie bude

„Už to nikdy neudělám, takový papír už nepodepíšu,“ dodával, když spanilá jízda Čáslavi druhou ligou byla nakonec završena postupem, takže i na vyplácení prémií došlo.

Teď na ně středočeský klub bude mít. Prodal práva na účast v první lize Slovácku a zinkasoval finanční odstupné, což fotbalová generalita schválila.

„Je mi lito všech lidí, kteří se kolem čáslavského fotbalu točili a neúnavně pro něj pracovali. Hráčů také, to se ví. Chtěli jsme ligu zkusit, koketovali jsme s myšlenkou, že seženeme velkého sponzora a třeba dostaneme výjimku a alespoň pár zápasů u nás v Čáslavi odkopeme. Anebo najdeme azyl na pražském Strahově, i když jsme o tom nahlas nemluvili,“ svěřoval se pro Sport.cz Martin Svoboda, který to s čáslavským fotbalem táhne od divize až teď po slavný, ale neuskutečněný postup do ligy.

Po prodeji začnou na zelené louce

„Samozřejmě se obávám deziluze, která teď po prodeji práv na ligu v Čáslavi nastane, ale to už je život. Licenci pro druhou ligu jsme dostali, což je hlavní. Začneme znovu na zelené louce, i když podobný zázrak se už opakovat nebude,“ ví své čáslavský manažer.

„Jedno mě ale potěšilo... Když jsme seděli na oficiální večeři s místostarostou Čáslavi a šéfem Zenitu, všichni hráči mě ujistili, že když nedostanou nabídku z první ligy, rádi se k nám vrátí. Pochvalovali si, že v Čáslav fungovala nejen perfektní parta, ale že u nás našli rodinný podnik, kde jim bylo dobře,“ přidával Martin Svoboda.

Reklama

Související témata: