Hlavní obsah

Ostrava začala přípravu bez čtyř hráčů, ale s Bolfem

OSTRAVA

I s obráncem René Bolfem, který má souhlas k odchodu, ve středu zahájili fotbalisté Baníku Ostrava přípravu na novou sezónu. Ve čtyřiadvacetičlenném výběru nového trenéra Miroslava Koubka už nefigurovali Rudolf Otepka, David Střihavka, Lukáš Vácha ani brankář Petr Vašek, s nimiž klub ukončil spolupráci.

Článek

Bolf první den trénoval stranou. Kvůli lehčím potížím s kolenem měl volnější režim stejně jako záložník Mario Lička laborující s nataženým břišním svalem.

Na úvodním tréninku nechyběly obě nové tváře: mladý polský gólman Dawid Pietrzkiewicz ze Stalu Sanok a korejský ofenzivní záložník I Hjong-sang, který je v Baníku na testech. Do širšího kádru byli z dorostu a zálohy zařazeni obránci Roman Brunclík, záložníci Tomáš Kosňovský s Danielem Bartlem a útočníci Dominik Kraut, Patrik Boháč, Michal Frydrych a Vít Přecechtěl, který se vrátil z hostování v druholigovém Třinci.

"Startovní pozici mají všichni hráči stejnou. Každý hráč má stejnou možnost říct si o místo v kádru, nad nikým předem nelámu hůl," uvedl Koubek.

Adept ligového kádru, stoper Pavel Ricka, má namířeno na hostování do celku nováčka slovenské ligy Senice, kam by ho z juniorky mohl doprovodit i útočník Tomáš Vrťo. Podzim zřejmě stráví jinde i Miroslav Markovič, které by měl sbírat zkušenosti na hostování.

Ve čtvrtek se ostravští fotbalisté podrobí fyzickým testům, v sobotu už si v nedalekých Petřkovicích zahrají proti místnímu účastníkovi krajského přeboru první přípravu.

Reklama

Související témata: