Hlavní obsah

Nový sparťan Střeštík se těší na Bergra, jemuž fandil odmalička

PRAHA

Jako by na Letné narazili na brněnskou žílu. Do fotbalové Sparty přišel v letním přestupním termínu již třetí Brňák. Po Martinu Kunclovi a Luboši Kaloudovi je třetím do party Marek Střeštík. Dvaadvacetiletý záložník v pátek podepsal roční hostování, Pražané mají opci na případný přestup. Talentovaný levák se bude trenéru Chovancovi hlásit na pondělním tréninku.

Článek

Nejde úplně do neznáma, exbrněnský předvoj už má na Letné pár dnů k dobru. „S Lubošem Kaloudou a Martinem Kunclem jsme si teď v týdnu často volali, znám se s nimi hodně. Ale potkal jsem se v kariéře i s dalšími kluky. Brzy se určitě seznámím se všemi. Hodně se těším na Patrika Bergra, toho mám rád odmalička, sledoval jsem celou jeho kariéru. Je levák jako já. A jsem zvědavý na Tomáše Řepku, on je obrovská osobnost a lídr,“ svěřil se Marek Střeštík s prvními dojmy klubovému webu.

Vicemistr světa do dvaceti let z Kanady 2007 v Brně v posledních měsících stagnoval. Angažmá ve Spartě je pro něj výzvou, aby kariéru zase oživil. „Marka jsem si ve Spartě přál. Věřím, že bude tvrdě pracovat a ukáže nám, že jsme udělali dobrou věc,“ vyzývá posilu trenér Jozef Chovanec.

První kouč Martin Hašek hodně lpí na fyzické kondici hráčů, a tak si Střeštík uvědomuje, co ho čeká. „Jsem zvyklý tvrdě trénovat. Vím však, že na sobě teď budu muset makat daleko víc, musím se ještě hodně zlepšovat!“

Beránek ho poslední dny šetřil

Marek je rád, že změnu dresu už má za sebou. „Po podpisu smlouvy následovala úleva. Jsem šťastný, že poznám nové prostředí, zažiju trochu odlišný způsob trénování. Těším se na kluky, se kterými budu hrát. Zkrátka těším se na celou Spartu!“ líčí záložník.

Trochu lituje, že už nestihl kondiční soustředění ve Františkových Lázních. „Každý den přípravy je znát. Hlavně jsem však rád, že vůbec můj příchod do Sparty dopadl... Myslím, že kondičně připravený jsem, s týmem Brna jsem normálně trénoval, jen při některých herních nácvicích mě trenér Beránek šetřil. Říkal, že nechce, aby se mi něco stalo,“ popisuje své poslední dny v mateřském klubu.

Posila má zvýšit konkurenci v záloze

Hostování bere jako velký posun v kariéře. „Sparta je v Čechách top tým. Bude to velký skok, ale já věřím, že to zvládnu,“ chystá se Střešík a uvědomuje si, že bude ostře sledovaným hráčem. „Nejde jen o média, klub má fanoušky v celé republice, spousta lidí mě bude hodnotit. Udělám všechno pro to, abych nezklamal jejich očekávání,“ ujišťuje nejnovější letenská posila.

„Marek zvýší konkurenci v záložní řadě, od níž očekáváme v budoucnu větší gólovou produktivitu. Jsme moc rádi, že se nám jeho příchod podařilo dotáhnout do zdárného konce. Jedná se o hráče, který by měl týmu pomoci v boji o titul a také v náročných zápasech v evropských pohárech,“ slibuje si Jakub Otava, personální ředitel Sparty.

Reklama

Související témata: