Hlavní obsah

Kincl: Mně jsou Bohemians 1905 ukradení a beru je jen jako nováčka

Obezřetně jde do další sezóny střelec fotbalistů Bohemians Praha Marek Kincl. "Asi budeme hrát zase o záchranu, i když samozřejmě bych si přál, aby to bylo lepší než v minulé sezóně," říká v rozhovoru kanonýr, jenž má na kontě už přes šedesát ligových branek. To, že se v nové sezóně bude jeho tým potkávat s rivalem z Bohemians 1905, jej pak nechává chladným.

Článek

Bohemians Praha jdou do druhé sezóny v I. lize. Srovnejte výchozí situaci s tou loňskou.

Je to hodně podobné. Základ týmu se nezměnil. A stejné asi zase bude i to, že budeme hrát o záchranu, i když samozřejmě bych si přál, aby to bylo lepší než v minulé sezóně.

Kádr zůstal, ale přišli jste o nedobytnou tvrz Žižkov. Jaké bude hrát na Strahově?

To je problém. Minus proti minulé sezóně. Ale jediné. Musíme se s tím poprat.

Výměna kouče Urbana za Žáka po minulé lize vypadala zvenčí divně. Co jste jí říkal?

Hráči neměli žádný problém s trenérem Urbanem a nemáme ho ani s novým koučem. Je to věc šéfů klubu. My hráči k tomu nemáme co říkat.

Co změna přinese do hry?

Myslím, že jsme na cestě k tomu nehrát na jediného útočníka. Býval jsem vpředu dost sám. I když zase byla větší podpora ze zálohy. Ono to nakonec může vyjít nastejno...

V přípravě jste nevítězili, góly moc nepadaly...

To je oběť toho, že se zkoušelo. Testovali se hráči. Loni to, myslím, bylo podobné. Už kolikrát jsem ale zažil perfektní přípravu a pak to nešlo v soutěži.

Co je tabulkový strop tohoto týmu, v předešlé lize třináctého?

Jsem realista. Chci záchranu. Cokoli nad minulé umístění bude nádhera.

Jak vnímáte, že soutěž budou hrát dva nesmiřitelné kluby s podobným názvem? Vypadá to na pěknou nevraživost s druhými klokany...

Jsou mi ukradení. Nevraživé to je z jejich strany. Pro mě je to nováček soutěže, jeden ze soupeřů. Nic jiného. Oni jsou takoví zapšklí vůči nám. Co se ale odehrává kolem názvu, je věcí soudů, vedení klubů a svazu. Se mnou jako hráčem to nic nedělá.

V kádru jste v šestatřiceti jedním z nejstarších...

Jen to řekněte, že úplně nejstarší a jeden z nejstarších v lize.

Jak se udržujete v kondici, abyste mladíkům stačil?

Nijak extra. Důležité je, že se mi vyhýbají zranění.

Minulou sezónu jste dal osm gólů. Na kolik myslíte teď?

Jako minule. Ale hlavně ať dopadneme přinejmenším stejně jako mužstvo. S góly jsem se dostal už na devadesátku. Stovka by byla hezká tečka.

Naznačujete snad, že to bude vaše poslední sezóna?

To ne. Jen chci říct, že by mě takový závěr kariéry těšil. I když se k tomu neupínám. Pavel Nedvěd skončil na devětadevadesáti. A je v klidu.

Reklama