Hlavní obsah

Teplický Lukáš: Je dobře, že tým zůstal pohromadě

Fotbalisty Teplic povede do nové sezóny znovu v roli kapitána zkušený stoper Petr Lukáš. „Je dobře, že tým zůstal pohromadě,“ říká po letní přípravě. V ní severočeský celek ladil formu nejen na domácí soutěže, ale i blížící se 4. předkolo Evropské ligy.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kapitán fotbalistů Teplic Petr Lukáš

Článek

Co očekáváte od nastávajícího prvoligového ročníku?

Myslím, že tabulka se rozdělí na dvě poloviny. O umístění, zaručující účast v evropských pohárech, se bude rvát sedm až osm týmů a bude záležet na momentální formě. Samozřejmě chceme být také v těch horních patrech.

Silnou stránkou Teplic v minulé sezóně byla defenziva, kterou organizujete z postu stopera. Jak se vám jeví po letní přípravě?

Obranná hra není jen záležitostí čtyř zadáků a brankáře, ale celého mužstva. Přál bych si, aby nám kvalitní defenzivní stránka vydržela a přidali jsme k tomu i více vstřelených gólů. A hlavně na hřištích soupeřů, kde se nám tolik nedařilo. Chybělo nám větší sebevědomí, na kterém jsme však zapracovali.

V mužstvu nenastal prakticky žádný hráčský pohyb. Je to výhoda?

Vždycky když hraje celek delší dobu pospolu, tak je to lepší. Jsme na sebe zvyklí a víme, co ten druhý udělá. Je dobře, že tým zůstal pohromadě. Stabilizace má svoje přednosti oproti velkým změnám každého půlroku. V létě nikdo neodešel, ale nevíme, jestli by nedošlo k nějakému odlivu do zahraničí v případě, že bychom nepostoupili ze 4. předkola do hlavní fáze Evropské ligy.

A vás neláká cizina?

Hraji za Teplice a záleželo by na klubu, jestli by mě někam pustil. Ale s nikým jsem nejednal a přestupem se nezabývám. To je věc manažerů a víc se o to nezajímám.

Co bude pro vás prioritou z domácích soutěží - liga nebo Pohár ČMFS, v němž obhajujete prvenství?

Nejlepší by bylo, kdybychom to táhli na dvou frontách. Ale hrát v lize hodně nahoře a ještě vyhrát tuzemský pohár, to se asi nedá. Na to nemáme v konkurenci Slavie, Sparty a dalších silných soupeřů dostatečně široký kádr.

Ligu začínáte v pátek se Spartou. Jak se těšíte?

Nastoupím proti svému bývalému klubu a dodnes mě mrzí, že mi angažmá na Letné nevyšlo. Ale v Teplicích jsem už tři roky a pár zápasů proti Spartě jsem už absolvoval. Pokaždé je provází zvýšená motivace. Na začátek sezóny to bude dokonalá prověrka. Přál bych si, aby přišlo hodně diváků.

Reklama

Související témata: