Hlavní obsah

Teplicím se na Brňany daří, do čela tabulky je nepustily

BRNO

Touhu brněnských fotbalistů vystoupat až na úplný vrchol tabulky Gambrinus ligy Tepličtí rázně uťali. Moravanům připravili na jejich hřišti premiérovou porážku v nové sezóně a po vítězství 3:2 se posunuli na druhé místo hned za vedoucí Jablonec.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Udělali tím velkou radost trenérovi Severočechů Jiřímu Plíškovi, jehož na lavičku znovu nepustila nemoc. „Přišel nás povzbudit den před utkáním, ale pak se mu zase udělalo špatně. Hráli jsme i za něj, to vítězství patří jemu,“ tvrdil spokojený Martin Klein, který tentokrát vyměnil tradiční post stopera za místo defenzivního záložníka, na němž se mu nebývale dařilo. „Měl jsem víc možností vyrazit dopředu. Z brejků jsme se dostávali do zakončení často. Předčili jsme Brno zejména rychlostí. Zářil hlavně útočník Mahmutovič,“ pochválil Klein spoluhráče.

Sám si ale také vyslechl od asistenta Zdeňka Kluckého, jenž při Plíškově nepřítomnosti velí teplické lavičce, lichotivá slova. „Kromě Kleina si skvěle počínal i Smejkal, jenž toho v minulosti ve středu obrany taky moc nenahrál,“ liboval si. Klucký mínil, že jeho tým zvítězil zcela zaslouženě.

„Nepřijeli jsme do Brna zdaleka jen bránit. Častěji jsme drželi míč a byli jsme kombinačně lepší. Navíc se nám tentokrát dařilo v koncovce,“ svěřil se. Jeho mužstvo neprohrálo v Brně už šestý ligový duel v řadě.

Přitom Brňané šli díky šikovné teči Tomáše Doška do vedení, avšak poté už nebyli pro soupeřovu branku téměř vůbec nebezpeční. „Netuším, proč jsme tak moc zalezli k naší šestnáctce. Tentokrát jsme nezopakovali kvalitní výkon z předchozích utkání. Když jsme po chybě obrany inkasovali druhý gól, už to potom byla z naší strany křeč,“ posteskl si brněnský forvard.

Trenér Brna Miroslav Beránek měl po zápase ke svým svěřencům proslov. „Nabádal jsem je, že nás první nezdar nesmí nalomit. Jak jsme byli semknutí, když jsme vítězili, musíme teď všichni dál táhnout za jeden provaz i po prohře,“ řekl hráčům.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.