Hlavní obsah

Chovanec trest respektuje, disciplinárka mu napařila pokutu deset tisíc

PRAHA

S kamennou tváří hráče pokeru stanul před strahovským fotbalovým tribunálem, který ho seznamoval s verdiktem. „Respektuji ho,“ pravil sparťanský trenér Jozef Chovanec, když si vyslechl, že za vykázání na tribunu v derby se Slavií zaplatí pokutu deset tisíc a tři měsíce se musí mít na pozoru, protože jinak by nesměl v jednom soutěžním utkání na letenskou lavičku.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec (druhý zleva) je vykázán při pražském derby se Slavií hlavním sudím na tribunu.

Článek

Dorazil s pořádnou časovou rezervou. „Dostal jsem obsílku a protože jsem spořádaný občan a trenér, předvolání respektuji,“  hlásil Chovanec a vytasil se s lejstrem, které mu na Letnou poslali.

V něm ani slovo o tom, proč ho před disciplinární komisi předvolali. Žádný důvod. Ani náznak přečinu, za který ho volají k odpovědnosti. „Však to říkám, skutečně nevím,“ pravil Chovanec, jenž si vůbec nevzpomněl, kdy stál před disciplinární komisí naposledy. "To už je strašně dávno. Snad ještě jako hráč..."

Až fotbalový tribunál mu připomněl, za jaký přečin v derby ho viní. Plastová láhev hozená na trávník na protest proti neodpískaným faulům na jeho hráče, opuštění zóny, která je u laviček trenérům u laviček vyhrazena. Reakce v emocích, ale žádná hrubá slova, žádné vulgarity.

„Kdo mě zná, ví, že jsem klidný člověk,“ glosoval hned po derby a ve čtvrtek zase Chovanec verdikt sudího, jenž ho vyhnal na tribunu.

„Čtvrtý sudí Bílek skutečně potvrdil, že žádných hrubých slov, natož pak urážek trenér Chovanec nepoužil a na pokyn hlavního sudího Jecha spořádaně odešel na tribunu. Disciplinární komise to brala jako polehčující okolnost. To, že jednal v emocích rovněž a proto volila nejmírnější možný trest,“ vysvětloval mluvčí fotbalového tribunálu Jaroslav Kolář trest vynesený nad Chovancem. Pokutu deset tisíc a jeden soutěžní zápas s podmínkou na tři měsíce.

Fotbalová Slavia zaplatí hotový pakatel... Za kelímek, který přiletěl na hřiště, pošle na Strahov pouhých dvacet tisíc. „Šlo o kelímek s neidentifikovanou tekutinou. Buď s colou, nebo nealkoholickým pivem,“ referoval hlavní slávistický pořadatel Miloslav Rýdl. A protože on a jeho muži hříšníka dopadli a před disciplinárkou referovali, jaká bezpečností opatření se v Edenu dělají a dělat budou, ani s podmínkou ze Strahova neodešli.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.